Vesti
29.10.2019. 20:25
ekspres

"NIJE JASNO ŠTA SE ZBIVA SA EU, SA NAMA?" Vučić: Ako nas 'se sete za Dan bezbednosti...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je večeras, posle razgovora u sedištu EU da su ga predsednik evropske komisije Žan Klod Junkerom i evropski komesarom za proširenje Johanes Han prijateljski uveravali da je važno da Srbija ostane na evropskom putu, što je, kaže, prvatio, ali i uzvratio da će Srbija svoj evropski put graditi i ponašati se kao suverena zemlja, uz dobre odnose sa svim drugima .

Vučić kaže da je pitanje "šta je to što mi treba da činimo, da bi imali koristi i kada možemo da očekujemo članstvo u EU, ako svoj posao obavimo" pitanje na koje danas nije lako dobiti odgovor.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Preneo je da su ga evropski zvaničnici pitali zašto je "veća vidljivost" odnosa Srbije sa Rusijom, posebno u vojnoj sferi, na šta je kaže, u prijateljskom tonu, jer je posebno zahvalan Junkeru, ali i Hanu što su uvek pokazivali veliko poštovanje prema Srbiji, ukazao kako to izgleda iz našeg ugla.

"Kada hoćemo da kupimo oružje kod zapadnih evropskih zemalja onda nas isputuju šta ''šta će vam ovo i ono..''.i to traje tri godine. Jedini je Emanuel Makron promenio stav i kazao , hoćete "Mistral" evo vam", dodao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Sada ne moram da objašnjavam nikome jer imamo suverenu zemlju. Zar naše pare nisu dobre?“, zapitao je on.

Ponovio je: Srbija je suverena zemlja i tako će se i ponašati.

"Bićemo na evropskom putu, iako nije jasno šta će da se zbiva sa EU, niti nama, niti ovima u Uniji", naglasio je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U izjavi novinarima u Briselu kazao je da je bolje, od drugih u regionu, predviđao šta će se dešavati oko procesa evropske integracije i da je to rekao i Ediju Rami i Zoranu Zaevu prilikom susreta u Novom Sadu.

"Naše je da u regionu uređujemo bolje odnose, čuvamo stabilnost, radimo i sprovodimo reforme, a da li će ''da nas se sete za dan bezbednosti'', to je drugo pitanje", kazao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve