“NIJE MU LAK ZADATAK” Dačić: Imao sam pozitivan sastanak sa Palmerom

“NIJE MU LAK ZADATAK” Dačić: Imao sam pozitivan sastanak sa Palmerom

foto: Nemanja Jovanović


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sastanak sa specijalnim izvestiocem SAD za Balkan Metjuom Palmerom na Bledu bio pozitivan i da se nada se da će Palmer imati pozitivnu ulogu po pitanju dijalog Beograda i Prištine.

Dačić je novinarima na Bledu, gde učestvuje na Bledskom strateškom forumu, rekao da je potrebno sačekati izbor novog visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borela i tranziciju od Mogerinijeve do Borela, kao i novu vladu u Prištini.

“Otvara se mogućnost za nastavak dijaloga, ali nije realno očekivati da se to desi pre formiranja nove vlade u Prištini”, rekao je Dačić i dodao da je ovo njegov prvi susret sa Palmerom od kako je imenovan za specijalnog izaslanika za Balkan, iako se poznaju više od 10 godina, te da su analizirali Palmerove prioritete, kojih, kaže, ima mnogo.

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Povezane vesti – Palmer: Vašington je pokazao odgovornst mojim imenovanjem

“Nije mu lak zadatak. Srbija će biti konstruktivna. Tu je i stiuacija vezana za BiH, da li će EU otpočeti pregovore sa Severnnom Makedonijom i Albanijom, da li će Kosovo dobiti viznu liberalizaciju, kakva je perspektiva stanja u regionu”, rekao je Dačić.

Kako je dodao, možda mi ponekad mislimo da su odnosi Beograda i Prištine njihov glavni prioritet, ali ima dosta tema. Ponovio je da se, po pitanju nastavka dijaloga, moraju sačekati rezultati izbora na KiM i forimranje vlade.

“Nadamo se da će ta vlada biti konstruktivnija i pozitivnija i da će ukinuti takse i otvoriti prostor za nastavak dijaloga”, rekao je Dačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar