“NIJE ZGODNO” Vučić: Borili smo se za to da “Er Srbija” ne leti za Prištinu

“NIJE ZGODNO” Vučić: Borili smo se za to da “Er Srbija” ne leti za Prištinu

PREDSEDNISTVO SRBIJE


Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je Srbija tražila da na novoj avio-liniji Beograd-Priština ne leti Er Srbija, već da to bude neka druga aviokompanija i da se let obavlja uz posredovanje KFOR-a.

Vučić je naglasio da se u domaćoj javnosti moglo videti “ogromno neznanje” dela opozicije koji su pitali zašto ne leti Er Srbija.

Povezane vesti – “Sit sam pridika o bliskim vezama s Rusijom i Kinom”

“Nije zgodno da leti Er Srbija iz mnogo razloga. Er Srbija bi morala sa njihovim vazduhoplovnim vlastima, direkcijama i aerodromom da potpisuje sporazume. Onda je bilo mnogo lakše da to radimo preko Lufthanse i tražili smo da KFOR bude posrednik”, rekao je Vučić za RTS.

Naglašava da neko ko se upušta u ocene tog slučaja mora mnogo da zna.

Komentarišući to što su neki nakon potpisivanja pisma o namerama o obnovi avio-linije između Beograda i Prištine rekli da je time nezavisnost Kosova ugrožena, Vučić kaže da je “u Prištini nezavisnost ugrožena čim vide nekog Srbina.”

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM “BUDUCNOSTSRBIJEAV”

Navodi da ne razume da neko u 21. veku kritikuje uspostavljanje avio-linija, izgradnju autoputeva zbog slobodne trgovine.

“To niste mogli da priuštite sebi ni u 15. i 16. veku, a kamoli 21. veku. Neki ljudi su ostali u rano feudalnom dobu”, zaključio je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar