“NIJEDNA NIJE DONETA” Kon: Medicinski deo Kriznog štaba tražio oštrije mere

“NIJEDNA NIJE DONETA” Kon: Medicinski deo Kriznog štaba tražio oštrije mere

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs


Medicinski deo Kriznoog štaba na današnjoj sednici tražio je oštrije mere, ali nijedna nije doneta, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da ne isključuje mogućnost da neki od njihovih predloga budu usvojeni i objavljeni tokom dana.

On je za portal Mondo rekao da je medicinski deo Kriznog štaba traži “prilično oštro da se nešto promeni”, ali da je za sada sve to na “stend baju”.

Povezane vesti – “Obezbeđeno 1,8 miliona doza vakcine protiv korone, najverovatnije Fajzerove”

“Ništa nije doneto za sada. Medicinski deo je dao svoje, tražio je prilično oštro da se nešto promeni, za sada je to na ”stend baju”, ne znam do kada. Sve je to i pismeno poslato, dakle, mnogo toga je bilo komunikacijski već ranije”, naveo je on.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

On je naglasio da su ekonomski aspekt mera i kontrola njihovog sprovođenja trenutno najveći problem.

“Svi u medicinskom delu, jedinstveno, smatramo da bi trebalo ozbiljno zaoštriti i sprovodenje, i kontrolu mera i uvodenje dodatnih mera. Dobro su nas čuli, zna se šta smo tražili, ne mogu da kažem šta će biti doneseno jer ovo svakako zavisi od nemedicinskog dela”, naveo je on.

Povezane vesti – LONČAR: Izmene zakona još jedna mera za borbu protiv Covid-19

Odluka o novim merama, kako je pojasnio, zavisi od više faktora, te da se ne radi o tome da neko nešto hoće ili neće, već da li može da se sprovede.

“Ne sumnjam da postoji dobra namera svih da se ovo zaustavi. Što se medicinskog dela tiče, jasno je da kontakte treba sprečiti i da treba sprovesti sve to,” zaključio je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar