Vesti
22.10.2019. 12:37
Tanjug

"KOMPROMIS NE NUDE" Vučić: Plašim se međunarodnih konferencija o KIM

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se plaši međunarodnih konferencija o rešavanju kosovskog pitanja, ali ističe da ako bi do toga došlo, morale bi da učestvuju sve velike svetske sile.

"Zalažem se za to da razgovaramo sa Albancima i da pokušamo da dođemo do kompromisa. Očigledno da je to teško. Čujemo sad i laži o trovanju Albanaca posle izbora na Kosovu. Insistiraću na istrazi o tom navodnom trovanju", rekao je Vucić u intervjuu za Sputnjik.

Pročitajte još: Vučić - Nema priznavanja Kosova u aktuelnim granicama

Upitan kako razume poruku Dmitrija Medvedeva da je neophodno poštovanje Rezolucije 1244 kad se istovremeno i kaže da će se poštovati dogovor Beograda i Prištine, objašnjava da je suština u tome da dogovor treba da postignu oni koji moraju da urede svoju budućnost.

"Dogovor u kome niko ne bi bio srećan do kraja. Ali, tog dogovora nema i neće ga ni biti. Srpske nežne uši bi volele da uvek čuju ono što im se sviđa, iako to nije blizu realnosti. Ali, nije u tome problem. Problem je što Albanci ne žele da čuju ništa što je stvarni kompromis. I konačno, sve što se danas Srbiji nudi sa Zapada nije nikakav kompromis", istakao je Vučić.

On je ponovio i da Srbija nema nikakvu ponudu sa Zapada za Kosovo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve