“NIKO NEĆE BITI UGROŽEN” Vučić: Nemojte da se sekirate za blokadu RTS

“NIKO NEĆE BITI UGROŽEN” Vučić: Nemojte da se sekirate za blokadu RTS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za štampu da “nema razloga za sekiraciju” kada je reč o blokadi ulaza u zgradu RTS.

Na pitanje novinarke RTS o blokadi koju je najavio Savez za Srbiju Vučić je rekao da “garantuje da niko neće biti ugrožen”.

“Nemojte da se sekirate za blokadu RTS. Garantujem da niko neće biti ugrožen, da ćemo u skladu sa zakonom da postupamo, niti ima bilo kakvih opasnosti. Sačuvaćemo sve što je potrebno da se sačuva”, rekao je Vučić novinarima na zajedničkoj pres-konferenciji sa francuskom ministarkom odbrane.

IMG_0886

“Gledaćemo da ne primenjujemo nikakvu silu ni u skladu sa zakonom”, dodao je on.

“Verujem da će sve da prođe demokratski. Srbija je demokratska zemlja. Ne verujem da jedna mala grupa ljudi može da pomisli da nešto ozbiljnije može da izazove nasiljem”, rekao je Vučić.

“Ne sekirajte se, idite na posao slobodno”, rekao je Vučić novinarki RTS.

Lideri i pristalice Saveza za Srbiju okupili su se u podne ispred ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije, a do 20 sati će, kako su juče najavili, blokirati sva tri ulaza u zgradu javnog servisa do 20 sati, uprkos negativnim reagovanjima na tu akciju.

Okupljeni su blokirali sva tri ulaza u RTS, iz Takovske, Abardareve i tehnički ulaz, a među okupljenima su lideri SzS Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Nikola Jovanović…

“Netačno je da je Savez za Srbiju uredno prijavio današnji skup ispred zgrade RTS, a prilikom prijavljivanja organizatori nisu ispoštovali Zakon o javnom okupljanju”, izjavio je Milan Stanić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Predsednik Izvršnog odbora Pokreta za preokret Milorad Bjedov pristupio je 11. decembra u prostorije Policijske stanice Palilula i podneo prijavu za javno okupljanje 13. decembra ove godine aktivista Saveza za Srbiju ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS), ispred sva tri ulaza, u vremenu od 12 do 20 časova, precizirao je Stanić u pisanoj izjavi i dodao:

“Policijska stanica Palilula istog dana uručila je obaveštenje kontakt-osobi iz Saveza za Srbiju u vezi podnete prijave, kojim je konstatovano, najpre, da je prijava neblagovremena, jer nije podneta u zakonom propisanom roku, i nekompletna, jer ne sadrži potrebno i zakonom propisano, te se sa tim u vezi skup ne smatra prijavljenim”.

Ispred ulaza u Takovskoj ulici primetno je prisustvo policije, ali ne u velikom broju, a okupljen je veliki broj medijskih ekipa.

Novinarska udruženja sinoć su ukazala da blokada nije prihvatljiva, da je reč o pritisku, kako je rekao predsednik UNS Vladimir Radomirović, te sprečavanju novinara da rade svoj posao, kako je rekao predsednik NUNS Željko Bodrožić.

Menadžment i kolegijum RTS su upozorili da nepravilnosti u njihovom radu, ako ih ima, ne smeju da se ispravljaju fizičkim nasiljem, već u okviru legalnih mehanizama.

“Osim što je ovakvo ponašanje nedopustivo, ono je i veoma opasno i do sada su pukom srećom i razumnim ponašanjem organa bezbednosti izbegnute ozbiljne i nesagledive loše posledice za sve”, ističu menadžment i uređivački kolegijum javnog servisa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar