Vesti
11.09.2019. 14:13
Tanjug

"NISAM DEŽURNI KRIVAC" Pupovac: Upozoravali smo na istorijski revizionizam

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Obraćanje novinarima predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorada Pupovca u jednom trenutku, u novinarskih pitanja, je skrenulo s glavne teme, a u fokus su stavljeni odnosi Beograda I Zagreba I njegovo nereagovanje na poruke srpskih vlsti o revitalizaciji ustaštva u Hrvatskoj.

Upitan da li zna u kojoj vlasti sedi, onoj u Zagrebu ili onoj u Beogradu, jer nije reagovao na poruke predstavnika srpskih vlasti o revitalizaciji ustaštva u Hrvatskoj, Pupovac je podsetio da je o odnosu prema Srbima govorio u Zagrebu na konferenciji za novinare, 23. avgusta.

"A što se tiče poruka koje dolaze iz Beograda, ja bih vas molio da odgovornost za te poruke adresirate na nekog drugog, a ne na mene", rekao je Pupovac.

Na insistiranje novinara da se iz Beograda šalju poruke o obnavljanju ustaštva u Hrvatskoj, a da on ćuti kao da ga je baš briga, Pupvoac je rekao da štošta u hrvatsko-srpskim odnosima doprinosi takvoj vsti poruka. Istakao je da je dobar deo njegovog političkog angažmana usmeren da se to ne događa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

"Reći ću vam ovako. Nisam ja ovde dežurni krivac za loše stanje odnosa između Srbije i Hrvatske i za poruke koje se šalju. Niti sam adresa na koju treba isporučivati odgovornost za takve poruke. Trudim se da ni na srpskoj ni na hrvatskoj strani takvih poruka nema", kazao je Pupovac, čije obraćanje je deo medija prenosio uživo.

Podsetio je da SDS S od 2014. i 2015. upozorava na istorijski revizionizam u Hrvatskoj i da su o tome pisali pisma na različite adrese i upućivali javne poruke. Lako, kazao je, možete primetiti da je naš jezik i govor drugačiji, kao i motivi.

A, to da hrvatsko-srpski odnosi i poruke iz Zagreba i Beograda otežavaju naše napore u tom pogledu "lako ću se sa vama složiti". rekao je Pupovac i naveo da je njegov posao da se bavi "grafitima mržnje prema Hrvatima u Srbiji", iako mu je, kako je kazao, na tome jedan kolega zamerio i rekao da u to ne bi trebalo da se meša.

"Ja mislim da to jeste moj posao. Moj posao je da i predstavnicima vlasti u Srbiji kažem sa čim se ne slažem i dopustite da ja odlučim kada ću i kako to reći", naveo je lider SDS S.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Pojašnjavaju svoje izjave od pre dve sedmice, Pupovac je rekao da Hrvatska svakako nije "prvi faktor" nestabilnosti u regionu, jer, precizirao je, svaka od zemalja regiona ima svoje tačke nestabilnosti.

"Hrvatska je, nažalost, u trenutku kada sam o tome govorio, ali i pre toga, imala ozbiljan problem sa stanjem međuetničkih odnosa, pre svega prema Srbima", jasan je Pupovac.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve