Vesti
11.11.2019. 13:21
Tanjug

"NISAM ŠUROVAO SA OPOZICIJOM" Dačić: Što bih ja sam sebe rušio s vlasti?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider SPS Ivica Dačić ponovio je da nije "šurovao" sa opozicijom i naveo da je sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem razgovarao o odnosima u vladajućoj koaliciji.

"Što bih ja sam sebe rušio s vlasti? Ja da šurujem sa opozicijom, da ja sada sam sebe srušim sa vlasti radi nekoga ko nikad neće doći na vlast?! To je toliko glupo", rekao je Dačić za TV Prva upitan o navodima Sergeja Trifunovića da ga je Dačić zvao telefonom.

Povodom odnosa u vladajućoj koaliciji i zamerkama na račun Dačića da ne brani dovoljno koalicinog partnera SNS, Dačić kaže da je spreman da se napravi analiza "ko je koliko koga branio".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/OKSANA TOSKIC

"Nisam ovde da bih branio Vučića, nego da delimo zajedničke državne i nacionalne ciljeve koji su važni za držvane i nacionalne ciljeve. To je najbolja odbrana Vučića za razliku od nekih drugih koji se nikad ne javljaju ni na jednu drugu političku temu", rekao je Dačić.

Pročitajte još - "NISAM JA TOLIKO GLUP" Dačić: Zašto bih zvao Sergeja, da sam sebe skinem s vlasti?

Kaže da je o tome razgovarao sa Vučićem.

"Naravno da smo razgovarali. Da li vi mislite da bih ja radio ovaj posao i danas bio ovde da nisam razgovarao sa Vučićem o tome", rekao je Dačić.

Naveo je da su napadi na njega, uključujući i kritike da ništa ne radi, počeli kada je bio u Savetu bezbednosti UN i da je očekivao da ga bar neko pohvali.

"Očekivao sam od nekog tih 100-200 funkicionera koji se oglašavaju, koji su me napadali, barem jedan, ne moraju iz SNS, barem iz SPS, neko da kaže ''bravo, dobro si to rekao''", rekao je Dačić

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Koliko je radio vidi se, kaže, po tome što se za pet dana čuo telefonom sa 82 ministra spoljnih poslova i sa svakim je razgovarao po 15 minuta.

Upitan da li je među tih 82 kolega i Vljora Čitaku, Dačić je rekao da se sa njom ne čuje i da nema njen broj telefona.

"Jedino možda Sergej Trifunović ima (njen broj telefona). Čitaku ne spada u tih 82", dodao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve