“NIŠAN, DRUGI PUT” Mediji : Predsedniku se crta meta na čelu

“NIŠAN, DRUGI PUT” Mediji : Predsedniku se crta meta na čelu


Povodom naslovne strane lista “Danas” na kojoj se nalazi Corax-ova karikatura predsednika Vučića “na nišanu” oglasio se Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na svom Instagram i Twitter profilu napisao: “Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac – Surčin 18.decembra! Živela Srbija!”.


View this post on Instagram

Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac – Surčin 18.decembra! Živela Srbija! #Danas

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Kako Tanjug navodi, Posle NIN-ove naslovne strane, koju je izdavač povukao nakon gotovo nepodeljenih ocena javnosti da slika cevi uperena u predsednika Srbije Aleksandra Vučića šalje skandaloznu poruku, na naslovnoj strani sutrašnjeg lista Danas pojavila se karikatura koja ima nameru da izvrgne ruglu osude NIN-ove naslovnice.

Varijacije NIN-ove poruke? Demonstracija stava – “šta nam možete”? Ironija? Zluradost? Ismevanje?

Kako Tanjug navodi, na karikaturi u gro planu je isti snajper sa fotografije objavljene na naslovnoj strani NIN-a, uperen u grudi predsednika Vučića, koji je razgrnuo košulju ispod koje je nacrtana meta. Postavlja se pitanje da li zaista cev uperena u bilo čije grudi, u zemlji u kojoj je ustreljen premijer reformator, u društvu u koje se indukuje politički razdor, može biti smešna?

Dodaje se da u zemlji, čija istorija pamti ubistvo kraljeva, predsednika skupštine, premijera, cev koja nema drugu simboliku osim metka može slati samo opasnu poruku:

“S tim nema igre”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar