Vesti
30.06.2020. 17:43
Tanjug

"NISMO SE SAKRILI" Lončar: Nećemo pobediti ako bude podela i politike

tan2020-6-29_143833125_1.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Nećemo pobediti koronu ako bude podela i i prebacivanja zdravstva na politički teren, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar Novopazarcima koji su dobacivali i negodovali tokom njegovog i obraćanja premijerke Ane Brnabić ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru.

"Ništa dobro neće doći iz podela i prebacivanja zdravstva na politički teren. Uradiću sve da se to ne desi i zato sam ovde sa premijerkom Anom Brnabić", poručio je Lončar Novopazarcima.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

On je uzvraćajući na dobacivanje grupe Novopazaraca ponovio da je došao u Pazar da pomogne građanima i uputio im pitanje:

"Da li se ljudi iz Kragujevca, koji su došli da pomognu, osećaju bezbedno i da li se osećaju da su dobrodošli, da li je ovo poruka '' idite?''.

Nismo se, sakrili, poručio je, već smo došli da pomognemo i rešimo probleme, poručio je Lončar i podsetio na to šta je sve država uradila za zdravstvenih sitem Novog Pazara.

Povezane vesti - Raste broj pacijenata na respiratorima

Činjenice su nepobitne, zaključio je Lončar.

"Za razliku od nekih koji više ne znaju ni šta da lažu - i o 60 umrlih zdravstvenih radnika, o 24 umrlih ili 12 umrlih za 24 časa ovde i da ovde nema vitamina i drugo. Besmisleno je komentarisati takve laži", dodao je on.

 FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs

Kaže da će se deo pacijenata koji nemaju koronu primati u bolnici"Banja", kako to zovu Novopazarci, a deo u Kragujevcu i Beogradu, pošto je sada u Novom Pazaru takva situacija da ima više pozitivnih na koronu od onih koji imaju druge tegobe.

FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs

Lončar je istakao da a ne postoji zdravstveni sistem u svetu koji može da izdrži to da se građani ponašaju kao da ne postoji koronavirus i dodao da neće biti dozvoljene posete obolelima od korone u Novom Pazaru, kao što nije nigde drugde, niti u Srbiji niti u svetu.

Ovde će sistem da postoji i funkcioniše, poručio je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
31.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve