Vesti
21.05.2019. 15:28
R. E.

"Ništa gluplje nisam čuo": Vučić o saopštenju Kvinte

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je iznenađen saopštenjem Kvinte posle izbora za gradonačelnike opština na severu KiM, iz kojeg jedino može da se zaključi da su neki nezadovoljni što su izbori protekli u miru i redu.

"Želim da im čestitam na njihovoj inventivnosti. Ja ništa gluplje u svom životu nisam pročitao", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, nakon svečane promocije policijaca i vatrogasaca.

On je tako prokomentarisao zajedničko saopštenje zemalja Kvinte - ambasada Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD, koje su ocenile da je izborni proces u četiri opštine na severu KiM protekao u mirnoj atmosferi, ali i podsetile da "još ima nerešenih pitanja, koja su pratila izborni proces 2017."

Saopštenje Kvinte prethodno je kritikovao i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić. Više o tome pročitajte ovde.

Vučić je rekao da su sve zemlje Kvinte poslale svoje posmatrače ne bi li pronašle nekakvu nepravilnost i grešku za koje bi optužile Srbe, ali da nisu uspeli da nađu ništa, pa su zato u saopštenju morali da kažu da je bilo pritisaka 2017. godine.

"Kakvog to smisla ima", upitao je Vučić i dodao da i to pokazuje koliko je nekima žao što su izbori prošli u miru i u redu.

On je čestitao građanima na severu KiM koji su na miran i dostojanstven način pokazali kako se štite interesi svog roda i otadžbine i kako se može ponašati pametno, tako da nikome ne zabiju prst u oko, ali da istovremeno pobeđuju.

Komentarišući pisanja pojedinih medija da su na izbore na severu izašli samo oni koji su imali nekakav interes, Vučić je rekao da je ogroman broj građana izašao na izbore, mnogo veći nego 2017. godine.

"Dakle, 25.000 ljudi je imalo lični interes", upitao je Vučić i dodao da Albanci govore da na severu ima 58.000 birača, ali da tu zapravo nema toliko stanovnika.

Vučić je rekao da opozicija nema drugi način da objasni svoj neuspeh i to što je Srpska lista dobila 22 odsto više u odnosu na prošle izbore.

"Kako da objasne da je bojkot propao i kako da objasne da sem odavde sa Savskog venca nikoga ne mogu da dovedu u svoje redove? Ali nisu oni važni, ne odlučuju oni ni o čemu i malo kome su bitni", naveo je Vučić.

Prethodno je predsednik Srbije naveo da će biti prisutan na sednici na Kosovu, kao i premijerka Ana Brnabić, i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Svaki dan smo slušali kako nemam hrabrosti da se u Skupštini pojavim pred poslanicima. Za mene je Parlament veoma važno mesto. Od Kosova danas nemamo važniju temu. Mi ćemo se pojaviti i odgovoriti na svako pitanje."

Vučić se osvrnuo i na vest o tome da će Srbija kupiti 10 tona zlata, rekavši da tom odlukom "garantujemo sigurnost i veću stabilnost našoj zemlji". 

"Zašto cela priča o kupovini zlata... Veoma su teška i nepredvidiva vremena pred nama. Bilo kakva priča o sukobu sa Iranom razara naftno tržište. Kada sve to imate pred sobom ne znate kako će valute stajati i najveća sigurnost je kada jedan deo rezervi držite u zlatnim polugama. To mnoge zemlje danas rade.", poručio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve