Njujork tajms: Vučić u subotu sa Trampom

Njujork tajms: Vučić u subotu sa Trampom

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs


Njujorški dnevnik piše da će se Vučić s Trampom sresti u okviru posete Beloj kući, do koje dolazi u okviru inicijative izaslanika za Kosovo Ričarda Grenela.

Predsednik Vučić je već izjavio da visoko ceni napore Ričarda Grenela i američke administracije da se unapredi ekonomska saradnja između Beograda i Prištine, istakavši da je potpuno posvećen političkom dijalogu “pod pokroviteljstvom EU”, prenosi RTS.

Njujork tajms ocenjuje da upravo ostvarena izborna pobeda daje predsedniku Srbije veći manevarski prostor i pregovaračku slobodu za dijalog sa Prištinom pod pokroviteljstvom EU i SAD.

 EPA-EFE/Doug Mills / POOL

EPA-EFE/Doug Mills / POOL

Njujorški dnevnik navodi i da je Vučić, čestitajući pobedu svojim stranačkim kolegama, najavio da nema nameru da se opredeljuje između najvećih svetskih sila, već da nastavlja da vodi politiku u interesu Srbije, ne mešajući se u interese najvećih svetskih političkih igrača.

Povezane vesti – BOREL: EU nije međunarodni faktor ako ne reši problem Kosova

“Izbori su bili i prošli, a Vučić se odmah suočio sa pritiskom međunarodne zajednice da se postigne supstancijalni napredak u razgovorima sa prištinskim vlastima”, konstatuje Njujork tajms i navodi da se predsednik Srbije sastao u ponedeljak sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, a da će nakom toga u Moskvi imati sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar