Vesti
25.05.2023. 09:42
R.E.

Mirsad Đerlek

Nov izveštaj o stanju ranjenih u dva masakra u Beogradu

bolnica
Izvor: Shutterstock

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će dečak koji je teško ranjen u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" a nalazi se na Institutu za majku i dete sa ozbiljnim povredama vrata i kičme, lečenje najverovatnije nastaviti u Čikagu.

Đerlek je za RTS rekao da se sada sprema potrebna dokumentacija na nastavak lečenja kao i da će država snositi sve troškove.

Kako je dodao, u KBC Zemun je smešten pacijent sa ortopedskim problemima, a još devet ranjenih u školi "Ribnikar" i u okolini Mladenovca leče se u Urgentnom centru.

"U urgentnom se leči šestoro muških i tri ženska pacijenta i svi su stabilni. Najozbiljnije povrede ima pacijent koji je 1997. godište kojem je odstranjen bubreg, jedan 1972. godište sa povredama grudnog koša i devojčica 2005. godište sa dve prostrelne rane i povredama bubrega i jetre", rekao je Đerlek.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pomen za nastradalu decu u "Ribnikaru" na Spasovdanskoj litiji
OŠ "Vladislav Ribnikar", ATA IMAGES, 24.5.2023.

Episkop Petar

24.05.2023. 13:00

Pomen za nastradalu decu u "Ribnikaru" na Spasovdanskoj litiji

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije služiće u četvrtak, tokom Spasovdanske litije, pomen nedavno ubijenim učenicima osnovne škole "Vladislav Ribnikar".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve