Vesti
23.06.2020. 16:13
R. E. / B92

NOVE MERE: Obavezno nošenje maski u gradskom prevozu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na današnjoj sednici Kriznog štaba donesena odluka o obaveznom nošenju maski u gradskom i prigradskom prevozu. Preporuka maske i u zatvorenom prostoru, piše B92.

To je prenela agenija Tanjug.

Takođe, doneta je i odluka da KBC Bežanijska kosa u Beogradu postane Covid-19 bolnica, kao i da se, u cilju daljeg sprečavanja širenja koronavirusa, zabranjuju do daljnjeg posete bolnicama.

Imunolog i član Kriznog štaba Srdja Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Tanjug

Janković je novinarima nakon sednice Kriznog štaba rekao da je ostaje kao preporuka da se maske nose u zatvorenim prostorima. "Što se tiče otvorenog prostora, važno je držanje socijalne distance", naveo je Janković.

Povezane vesti - Tiodorović: Ne razmišlja se o vanrednom stanju i policijskom času

On dodao da na snazi ostaju i dalje dosadašnja ograničenja - za zatvoreni prostor maksimalno 500 ljudi, dok na otvorenom nema ograničenja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Rafiq Maqbool

Upitan da li su predviđene neke kazne za nenošenje maski, Janković je rekao da je Krizni štab zauzeo stav da kaznena politika nije rešenje, ali da se u javni prvoz ne može ući bez maske.

 

On je naveo da se ne može reći da je virus oslabio, već da je oslabila epidemija. Kako kaže, među zaraženima je veliki broj onih sa blažom kliničkom slikom ili bez ikakvih simptoma.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve