NOVE MERE VLADE: O parkovima, kladionicama, dokumentima

NOVE MERE VLADE: O parkovima, kladionicama, dokumentima

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Vlada Srbije donela je odluku da su svi građani i privrednici, sve vreme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera, a jedna od njih je i da su za vreme boravka u parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju, građani dužni da održavaju međusobno rastojanje od dva metra.

Obustava izvođenja nastave u prostorijama visokoškolskih ustanova, srednjih i osnovnih škola, kao i obustava rada tih ustanova, na snazi je sve dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, saopštila je Vlada Srbije.

Određene obrazovno-vaspitne aktivnosti se mogu organizovati u prostorijama ustanova uz primenu i poštavanje svih zaštitnih mera.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET

Poslodavci koji obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo, usluga u oblasti ugostiteljstva, kao i preduzetnici u trgovinskim centrima, dužni su da primene sve preventivne mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

To podrazumeva ograničen broj ljudi u istom prostoru, dezinfekciju objekata, upotrebu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

Priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju delatnost u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih uz primenu svih obavezujućih zaštitnih mera.

Povezane vesti – Ko će i dalje da radi od kuće, kako će se koristiti odmori

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja smatraće se važećim, ukoliko zahtevi za izdavanje novih budu podneti u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Vlada je usvojila i odluku o bespovratnoj finansijskoj pomoći iz budžeta RS u neto iznosu od 30.000 dinara mesečno, za period od tri meseca, licima koji imaju status lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture utvrđenog od strane reprezetnativnog udruženja u kulturi u skladu sa Zakonom o kulturi.

 EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Takođe, Vlada Srbije saglasila se na današnjoj sednici da se organizaciji “Euroleague Basketball” uputi pismo kojim se garantuje ulazak učesnika finala sezone 2019/2020 u Republiku Srbiju.

Grad Beograd se, uz podršku predsednika Srbije, zvanično kandidovao za organizaciju završnice Evrolige, koja će se održati od 4. do 26. jula ove godine.

Organizacija najvećeg košarkaškog klupskog takmičenja u Evropi predstavljala bi veliku čast za Republiku Srbiju i veliki turistički podsticaj, imajući u vidu da je ova grana privrede najugroženija epidemijom korona virusa.

Vlada Srbije je još jednom apelovala na sve građane da se, uprkos prestanku vanrednog stanja i ukidanju određenih pravila, pridržavaju svih preventivnih mera u cilju zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

“Naša zemlja je na pravom putu i samo uz visoku ličnu odgovornost građana, Srbija će uspešno okončati borbu sa virusom korona”, zaključuje Vlada Srbije u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar