Vesti
30.07.2020. 13:40
Tanjug

NOVE MERE ZA PLOVILA: Zabrana žurki i svih proslava

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lučka kapetanija Beograd nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika donela je nove mere za brodove, čamce i splavove prema kojima se između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave svim vrstama plutajućih objekata.

Pod pretnjom kažnjavanja za prekršaj shodno Zakonu o plovidbi u unutrašnjim vodama, Lučka kapetanijaje obavestila brodarstva, zapovednike brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije, privezišta za čamce i nautičke klubove, vlasnike čamaca, ostale učesnike u plovidbi, kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite od te bolesti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS", navodi se u Saopštenju brodarstvu Lučke kapetanije, koej je preneo Blic.

Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i sličnog na brodovima, čamcima i plutajućim objektima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

"Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama", stoji, izmedu ostalog, u saopštenju od jula ove godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
20°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve