Nove tenzije u Budvi; Amfilohije na saslušanju u Podgorici

Nove tenzije u Budvi; Amfilohije na saslušanju u Podgorici

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC


U budvanskoj opštini ponovo su podignute tenzije između predstavnika “dve vlasti”, nakon što su Vladimir Bulatović i Snežana Kuč iz DPS-a prekršili dogovoreno u započetkom dijalogu sa Markom Carevićem i Krstom Radovićem, ušli jutros u zgradu.

Poslanici i odbornici Demokrata probili su kordon privatnog obezbeđenja pri čemu je došlo da koškanja i guranja, te uzvikivanja “lopovi, lopovi”.

A kada su ušli u opštinske prostorije izašli su na prozor i pozvali građane okupljenje ispred zgrade da budu mirni i da ne pokušavaju da uđu u zgradu.

Aleksa Bečić i poslanici Demokrate nalaze se u kancelariji predsednika SO Budva.

Dragan Krapović je poručio da neće izlaziti, i “da ih policijska hunta sve pohapsi”.

U zgradu su ušli u predsednik Opštine Budva Marko Carević i menadžer grada Milo Božović.

Carević je ušao je u svoj kabinet i seo u svoju fotelju, prenele su podgoričke Vijesti.

Vladimir Bulatović kojega je nedavno nova tesna opštinsa većina izabrala za vršioca dužnosti predsednika Opštine Budva je Careviću rekao da napusti kabinet što je ovaj odbio.

Podgorički portall CdM preneo je da je ispred budvanske opštine prisutan veliki broj građana.

Politička kriza i tenzije u Budvi usledile su prošlog meseca nakon što je nova većina u lokalnom parlamentu, koju sada čine DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković, odlučila da pokrene inicijativu o smeni opštinskog rukovodstva.

Lokalni portal RTV Budva preneo je da je u kabinetu Carevića u toku kolegijum predstavnika svih lokalnih parlamentarnih stranaka.

Cira kolumna AMFILOHIJE by NJ (1)

Amfilohije na saslušanju u CB Podgorica

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odazvao se pozivu podgoričke policije, zbog sinoć održanih litija u glavnom gradu Crne Gore.

Sa Amfilohijem su u Centar bezbednosti (CB) Podgorica ušla i dva advokata.

Amfilohiju je jutros u Cetinjskom manastiru uručen poziv u kome je pisalo da je potrebno od njega prikupiti obaveštenja u svojstvu građanina, prenele su podoričke Vijesti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar