NOVI BONDSTIL Milačić: NATO planira vojnu bazu na beranskom aerodromu

NOVI BONDSTIL Milačić: NATO planira vojnu bazu na beranskom aerodromu


Predsednik opozicione crnogorske stranke Prava Crna Gora Marko Milačić posetio je nekadašnji beranski aerodrom i tom prilikom izjavio da NATO planira izgradnju vojne baze na tom aerodromu.

“Prema informacijama do kojih je došla Prava Crna Gora od izvora iz Ministarstva odbrane, NATO zajedno sa svojim crnogorskim partnerima ozbiljno razmatra korišćenje kapaciteta nekadašnjeg beranskog aerodroma u svrhe izgradnje svojevrsne NATO baze”, rekao je Milačić, a prenela Prava Crna Gora.

Kako je naveo Milačić, razlozi za NATO bazu na nekadašnjem beranskom aerodromu su brojni, ne samo zbog toga što tamo već postoji aerodromska pista, i objekti nekadašnjeg aerodroma, već i zbog blizine granice sa Albanijom.

“Treba imati u vidu sve češće relativizovanje naše granice u korist Albanije, kao i zbog blizine sa kasarnom koja se po NATO standardima gradi u Andrijevici, a zašta je Crna Gora već opredelila 17 miliona eura”, istakao je Milačić.

NATO shutterstock_400783420

On je takođe podsetio da nakon perioda kada je ovaj aerodrom služio za civilno vazduhoplovstvo, u jednom periodu je služio i kao vojni objekat za obuku vojnih pilota, ali da su mnogo puta čuli, naročito od bivšeg predsednika Filipa Vujanovića, da će beranski aerodrom da se vrati svojoj nameni.

“Prava Crna Gora, ali i ja lično želim da poručim odavde iz Berana da nećemo dozvoliti da se ovde, u srcu Vasojevića, izgradi NATO vojna baza. Pre ćemo izabrati da ovde bude katun za ovce, nego za NATO vojnike”, zaključio je Milačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar