Vesti
18.10.2019. 11:54
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Da li nemački gigant šalje novi signal Srbiji?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sirijska kriza i otvoreni ulazak Turske u sukobe sa Kurdima na teritoriji njenog južnog suseda, nenadano je ponovo u žižu bacila opciju mogućeg otvaranja "Folksvagenovog" pogona u Srbiji. Nemački automobilski gigant je, naime, odložio odluku o izgradnji novog pogona nedaleko od Izmira u Turskoj, zbog vojne akcije Ankare u Siriji.

"Upravni odbor koncerna je odložio odluku o novom pogonu. Pratimo aktuelnu situaciju veoma obazrivo i sa velikom zabrinutošću gledamo na aktuelni razvoj", rečeno je u "Folksvagenu", u odgovoru na pitanje šta znači odluka u vezi sa izgradnjom pogona i da li postoji mogućnost da se promeni odluka o zemlji u kojoj će se graditi nova fabrika.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, prema planu, trebalo je da bude izgrađen u blizini Izmira, a vrednost investicija bi bila između 1,2 i 1,5 milijardi evra.

Da li je ovo novi signal Srbiji i Bugarskoj, koje su pre izbora Turske slovile za moguću destinaciju izgradnje pogona? I zbog čega je Srbija trenutno najpoželjnija država u Jugoistočnoj Evropi za investitore iz sveta, analiziramo u novom broju Ekspresa koji je već u prodaji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres uvek donosi drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve