NOVI BROJ EKSPRESA: Da li nemački gigant šalje novi signal Srbiji?

NOVI BROJ EKSPRESA: Da li nemački gigant šalje novi signal Srbiji?


Sirijska kriza i otvoreni ulazak Turske u sukobe sa Kurdima na teritoriji njenog južnog suseda, nenadano je ponovo u žižu bacila opciju mogućeg otvaranja “Folksvagenovog” pogona u Srbiji. Nemački automobilski gigant je, naime, odložio odluku o izgradnji novog pogona nedaleko od Izmira u Turskoj, zbog vojne akcije Ankare u Siriji.

“Upravni odbor koncerna je odložio odluku o novom pogonu. Pratimo aktuelnu situaciju veoma obazrivo i sa velikom zabrinutošću gledamo na aktuelni razvoj”, rečeno je u “Folksvagenu”, u odgovoru na pitanje šta znači odluka u vezi sa izgradnjom pogona i da li postoji mogućnost da se promeni odluka o zemlji u kojoj će se graditi nova fabrika.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, prema planu, trebalo je da bude izgrađen u blizini Izmira, a vrednost investicija bi bila između 1,2 i 1,5 milijardi evra.

Da li je ovo novi signal Srbiji i Bugarskoj, koje su pre izbora Turske slovile za moguću destinaciju izgradnje pogona? I zbog čega je Srbija trenutno najpoželjnija država u Jugoistočnoj Evropi za investitore iz sveta, analiziramo u novom broju Ekspresa koji je već u prodaji.

Ekspres182

Ekspres uvek donosi drugačiji ugao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar