Vesti
24.10.2019. 17:08
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: DVORSKO SLIKANJE

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na Belom dvoru trebalo bi da se nalazi bar pet umetničkih dela velike vrednosti iz kolekcije Narodnog muzeja. Aleksandar Karađorđević od Muzeja traži da dokažu da su vlasnici slika koje su ustupljene predsedniku kabineta FNRJ pre više od 60 godina.

Istovremeno kolaju glasine kako se na crnom tržištu umetnina nude određene slike za koje se pretpostavlja da dolaze iz Beograda. Te glasine, međutim, niko ne želi da komentariše, i to ni među galeristima koji su bili najbliže "pacovskim umetničkim kanalima". Dodatni začin celoj priči daje i podatak, koji nam je dostavljen iz Narodnog muzeja, da je stručnjacima ove institucije prošle godine onemogućeno da provere u kakvom su stanju umetnine iz njihovog inventara.

Zašto porodica Karađorđević nije dozvolila ulaz stručnjacima Muzeja, koja neprocenjiva umetnička dela se navodno nalaze na Belom dvoru i šta su tačno uradile dve Radne grupe koje su imale zadatak da utvrde spiskove umetničkih dela od istorijskog značaja u kompleksu na Dedinju, pročitajte u novom broju Ekspresa koji je od sutra na kioscima.

U dodatku o kriminalu, Brejkingu istražujemo pozadinu pucnjave u Amsterdamu koja je označila kraj višemesečne ćutnje u okršajima koji na dva fronta vodi klan Luke Bojovića.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres uvek donosi drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve