NOVI BROJ EKSPRESA Intervju Živan Berisavljević: Crveni četnici su uništili SFRJ

NOVI BROJ EKSPRESA Intervju Živan Berisavljević: Crveni četnici su uništili SFRJ


Poslednji Brozov ambasador u Londonu Živan Berisavljević u intervjuu za novi broj Ekspresa govori o značaju čuvene Osme sednice, Titovim naslednicima i okolnostima u kojima se sednica održava, tvrdeći da je pre svega srpski nacionalizam razorio Jugoslaviju.

“Osmu sednicu je pripremala ona Srbija ko ja jedva da je prihvatila i Ustav iz 1963, a pogotovo nikada nije pristajala na ustavne amandmane 1969. i njima determinisane korenite ustavne promene iz 1974, kojima je ona konačno postajala
i stvarno i ustavno ravnopravna sa drugim delovima Jugoslavije. Nemali delovi političke i nacionalne elite Srbije su tu ravnopravnost sa drugima doživljavali kao njenu neravnopravnost”.

Analiziramo i zbog čega Peti oktobar nije srušio temelje postavljene Osmom sednicom i zašto se nikada nije desio taj “šesti oktobara”? Da li Osma sednica i dalje traje, kao što je to rekao Slobodan Inić…? Odgovore na sva ova pitanja daju Latinka Perović, Sonja Liht, Ljubinka Trgovčević…

Ekspres180

U dodatku Brejking, koji se bavi kriminalom, istražujemo – Ko to ubija po Beogradu? Koliko je u protklih nekoliko godina bilo naručenioh ubisatva ili pokušaja istih? Šta po tom pitanju rade istražni organi?

Ekspres uvek donosi Drugačiji ugao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar