Vesti
03.10.2019. 14:55
ekspres

NOVI BROJ EKSPRESA Intervju Živan Berisavljević: Crveni četnici su uništili SFRJ

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslednji Brozov ambasador u Londonu Živan Berisavljević u intervjuu za novi broj Ekspresa govori o značaju čuvene Osme sednice, Titovim naslednicima i okolnostima u kojima se sednica održava, tvrdeći da je pre svega srpski nacionalizam razorio Jugoslaviju.

"Osmu sednicu je pripremala ona Srbija ko ja jedva da je prihvatila i Ustav iz 1963, a pogotovo nikada nije pristajala na ustavne amandmane 1969. i njima determinisane korenite ustavne promene iz 1974, kojima je ona konačno postajala
i stvarno i ustavno ravnopravna sa drugim delovima Jugoslavije. Nemali delovi političke i nacionalne elite Srbije su tu ravnopravnost sa drugima doživljavali kao njenu neravnopravnost".

Analiziramo i zbog čega Peti oktobar nije srušio temelje postavljene Osmom sednicom i zašto se nikada nije desio taj "šesti oktobara"? Da li Osma sednica i dalje traje, kao što je to rekao Slobodan Inić...? Odgovore na sva ova pitanja daju Latinka Perović, Sonja Liht, Ljubinka Trgovčević...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U dodatku Brejking, koji se bavi kriminalom, istražujemo - Ko to ubija po Beogradu? Koliko je u protklih nekoliko godina bilo naručenioh ubisatva ili pokušaja istih? Šta po tom pitanju rade istražni organi?

Ekspres uvek donosi Drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve