Vesti
10.10.2019. 16:20
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: IVO ANDRIĆ I ALBANSKO PITANJE

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa otkrivamo zbog čega je nobelovac i diplomata Ivo Andrić, još u vreme dok je bio pomoćnik ministra inostranih poslova Kraljevine Jugoslavije, zagovarao podelu teritorije koju naseljavaju Albanci i iseljavanje albanskog i muslimanskog stanovništva.

Šta je Andrić, pre odlaska u Berlin, zapisao u dokumentu "Aide memoire (Podsetnik) o albanskom pitanju", koji je više od pola veka čuvan u najvećoj tajnosti? Zbog čega su u Brozovoj Jugoslaviji Andrića želeli da zabrane?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U velikim intervju profesor Pravnog fakulteta u penziji Vladimir Goati, govoreći o dijalogu o izbornim uslovima ize,đu vlasti i opozicije, da je bojkot politička odluka koja za sobom vuče velike posledice.

"Dovođenje u pitanje pregovaračke grupe i njene sposobnosti da vodi pregovore problem je, čini mi se, akutan. I tu je značaj ovih izbora da se sve te sumnje eliminišu i da opozicija i vlast koliko god bili podeljeni, kada je reč o Kosovu, ne prave jedni drugima probleme", ocenjuje Goati.

U Brejkingu, dodatku o kriminalu, ekskluzivno otkrivamo kako j i zbog čega Luka Bojović iz švajcarskog zatvora pokušao da oslobodi Ivana Adrovca, vođu pljačkaške organizacije "Pink Pantera" i supruga Maje Adrovac koja je optužene za atentat na biznismena Milana Beka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres uvek donosi drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve