Vesti
17.07.2020. 13:44
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Labudova pesma

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 16.7.2020. na kioscima, pročitajte:

IZVINITE, JE L’ MOGU JA JOŠ JEDAN KRUG?

Da li će Socijalistička partija i njen lider još jednom uspeti da izigraju sudbinu i izbegnu odlazak u opozicione klupe;

Od uvođenja višepartizma u Srbiji, SPS nije bio u vlasti samo tri godine - od 2000. do 2003;

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Jedan deo članstva socijalista i deo rukovodstva odavno se ponašaju kao da su deo opozicionog bloka;

Bez ministarskih mesta i drugih funkcija za namirenje funkcionera stranke na svim nivoima, dugoročno gledano Dačić će se verovatno suočiti i sa pitanjem podrške njemu kao lideru stranke;

INTERVJU ANA BANKO: Globalni interesi će veoma brzo napraviti vakcinu protiv koronavirusa 

Javna istupanja doktorke Ane Banko, docenta za mikrobiologiju i imunologiju pri Medicinskom fakultetu u Beogradu, na aktuelnu temu pandemije korone u mnogo čemu se razlikuju od opšteg narativa struke i teoretičara opšteg tipa kojih je, ne samo u Srbiji nego i u svetu, svakim danom sve više. Ona već izvesno vreme izdvaja Covid-19 kao virus koji je preživeo prirodnu selekciju, pa samim tim je snažniji i žilaviji. Razbija i enigmu imuniteta krda tvrdnjom da nažalost imunitet traje samo tridesetak dana…

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Opasnost od ukrštanja koronavirusa i gripa postoji. Najvažnije u ovom trenutku je što će istovremena cirkulacija SARS-CoV-2 i izazivača gripa povećati potencijalni broj obolelih i onih kojima će biti neophodno bolničko lečenje. Na sreću, epidemiološke mere koje utiču na smanjivanje širenja Covid-19 važe i za grip. I možda najvažnije, grip se može prevenirati sezonskom vakcinom", ističe u razgovoru za Ekspres Ana Banko.

INTERVJU MILAN UZELAC: Znanje je privilegija manjine 

"Vekovima je poznato da jedna država može biti istinski nezavisna samo u slučaju ako sama za svoje potrebe školuje svoju duhovnu elitu. Velike države su se vekovima trudile da sačuvaju jedan broj univerziteta za te potrebe. U SAD niko ko završi univerzitet u Teksasu neće se naći u administraciji predsednika države", smatra Uzelac.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

INTERVJU BOGDAN OBRADOVIĆ: Novak će prestići Federera

Tenis Bogdana Obradovića pamti i kao vrlo uspešnog trenera asova poput Nenada Zimonjića, Borisa Pašanskog, Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića… Četiri godine je bio narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Takođe je i jedan od troje potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Posle odlaska sa funkcije selektora, tenis nije napustio, trenutno rukovodi Teniskom akademijom na Adi Ciganliji koja nosi njegovo ime i smišlja malu tenisku revoluciju na globalnom nivou.

"U tih deset godina Novakovih velikih uspeha mislim da je generator osnovne njegove energije bila Dejvis kup reprezentacija. Uostalom, sve što sam kritikovao, kasnije se pokazalo da sam bio u pravu. Da li je to malo bocnulo Novaka ili nije, iskreno, time se ne bavim", kaže Obradović za Ekspres.

OTKUD EKSPLOZIV U ZABELI

Nekadašnjem komandantu JSO produžena je mera stroge izolacije na još dve godine. Jedan od razloga za ovu odluku suda je i podatak o pronalasku pola kilograma eksploziva u požarevačkoj Zabeli.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve