NOVI BROJ EKSPRESA: Napad na lekare

NOVI BROJ EKSPRESA: Napad na lekare


U novom broju Ekspresa, koji je od petka 11.12.2020. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU RADAN STOJANOVIĆ: Kompromisi sa vakcinom nisu mogući

“Pojedine farmaceutske kompanije su se, dok čekaju na odobrenje, upustile u rizik i već su krenule u proizvodnju”, kaže Stojanović u razgovoru za Ekspres.

Social Network Post 2000x2000 (24)

“Sa vakcinacijom visokorizičnih grupa moglo bi da se krene početkom 2021. u SAD i Evropi. Verujem da se masovna vakcinacija u našoj zemlji može očekivati u drugoj polovini sledeće godine”, ističe profesor Medicinskog fakulteta.

Social Network Post 2000x20002 (19)

ZAKONI KOJI ĆE PROMENITI SRBIJU

Srbija, nažalost, ima dugu istoriju zakona koji su donošeni ali nisu primenjivani, pa su ostajali samo mrtvo slovo na papiru. Ako Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu i najavljeni zakon o istopolnim partnerstvima budu primenjivani, biće to tačka preokreta u srpskom društvu…

Polaganje računa 

Svaki zakonski dokument ima dobre i loše strane, ali Zakonu o poreklu imovine i posebnom porezu, čiju primenu očekujemo početkom marta naredne godine, validnost će odrediti rezultati njegove prakse.

Social Network Post 2000x20003 (17)

Gospodin žena i gospođa muž

Ministarka Gordana Čomić najavljuje skoro donošenje zakona o istopolnim partnerstvima. Javnost u Srbiji je većim delom protiv toga, pokazuju dosadašnja istraživanja, a tome se, za sada, protive i pojedini predstavnici vladajućih stranaka.

Social Network Post 2000x20004 (16)

SVAKI DAN JE CRNI PETAK

U okolnostima kada se žrtve korona virusa svakog dana broje u desetinama, broj novih zaraženih premašuje 7.000, dok se lekari i medicinsko osoblje beskrajno iscrpljuju u pokušajima da spasu svaki život… Teško je razmišljati o profesijama koje su najveći stradalnici pandemije. O tome će se, po svemu sudeći u ne tako bliskoj budućnosti, tek diskutovati. Iako se već sada može pretpostaviti da od takve vrste računanja niko vajde neće imati.

Među favoritima da prigrabe nimalo laskavi epitet potpuno urušene profesije jesu ugostitelji. Samo u Beogradu ih je u toj vrsti delatnosti direktno uposleno između 67.000 i 72.000. Ukoliko se tome dodaju proizvođači, dobavljači i uslužne delatnosti direktno naslonjeni na ugostiteljstvo, ukupan broj se može pomnožiti sa dva. Kada se uz sve navedene ubroje i članovi domaćinstava zaposlenih u ovom sektoru, slika postaje krajnje sumorna.

Social Network Post 2000x20005 (22)

Dnevnik uvreda

Napadi kojima su izloženi stručnjaci, članovi kriznog štaba polako su se iz zone verbalnih nasrtaja na virtuelnim mrežama preselili u realni svet…

Napad na imovinu profesora Tiodorovića tek je vrh ledenog brega i trenutni vrhunac jedne političke i medijske kampanje u kojoj su stručnjaci koji predvode borbu protiv kovida postali politički ciljevi spremni za odstrel.

Ekspres241

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar