Vesti
10.09.2020. 15:01
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Nova era

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 10.9.2020. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU NEZIR KRAKI: Priština nije imala mnogo izbora

"Prema mom mišljenju, dogovor potpisan u Vašingtonu 4. septembra nije dogovor koji je dvema državama zaista potreban, zato što ovaj sporazum, da tako kažem, normalizuje nenormalno. On dodatno komplikuje ionako već zategnute odnose između Kosova i Srbije", rekao je u razgovoru za Ekspres Nezir Kraki, profesor na Univerzitetu Paris-Est Creteli.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Dobra je činjenica da se Amerikanci ponovo interesuju za region Balkana. Regionu je potrebno više direktnog američkog angažovanja kako bi se osiguralo da se proces pomirenja naroda odvija korektno i da svaka zemlja postane dugoročno stabilna", smatra Kraki.

"Nerealni predlozi su ti koji uvek proizvode kontraproduktivne sporazume. Albanski i srpski narod ne treba da se mrze još sto godina zbog njihovih političara. Vreme je da se to kaže i da se stvari prihvate kakve jesu."

DOGODINE U JERUSALIMU

Srbija je u Vašingtonu potpisala nešto što je bitno Americi i Izraelu kako bi istovremeno od njih dobila podršku za
nešto drugo što je njoj bitno. Zadovoljne bi, reklo bi se, trebalo da budu sve tri države...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Imati Izrael na svojoj strani, za Srbiju je povoljno, bez obzira na to da li će Tramp ostati predsednik Sjedinjenih Američkih Država", ocenio je politikolog Dejan Jović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

SPALITI PRIZRENSKI PROCES

U poglavlju „Brionski plenum 1966, snažna podrš- ka razbijanju Srbije i Jugosla- vije“, profesor Terzić podseća da je 7. aprila 1963. donet novi Ustav SFRJ. Promenjen je na- ziv države, po novom Ustavu zove se Socijalistička Federa- tivna Republika Jugoslavija, a Autonomna Kosovsko-metohij- ska oblast promenila je ime u Socijalistička Autonomna Po- krajina Kosovo i Metohija. „Ni- je se, međutim, samo radilo o formalno-pravnim izmenama, već o počecima suštinskog pre- oblikovanja karaktera federa- cije."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

ŠPIJUNSKI TRILER I LAŽNO RAZREŠENJE

Ćuruvijina pitanja i Stam- bolićeve odgovore je 2005. go- dine u knjizi “Žrtve” objavio Ivanov stariji brat Vukašin. Delove te knjige, zahvaljujući porodici Stambolić, “Ekspres” objavljuje u nekoliko nasta- vaka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

SLUČAJ NOVAK ĐOKOVIĆ: Pravda teža od nepravde 

Mogla je jednostavno da skine masku, da se osmehne i kaže „dogodi se, idemo dalje”. Tada bi uistinu bila dama. I slučaj diskvalifikacije Novaka Đokovića ne bi ni postojao.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ali ona to nije učinila. Bez imalo stida napravila je predstavu bez presedana i zato je njen potez više od gluposti. A glupost je opasnija od zla...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve