Vesti
04.06.2020. 16:25
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Novo hrvatsko prekrajanje istorije?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa bavimo se nedavnom odlukom Visokog prekršajnog suda Hrvatske kojom je odlučeno da poklič "Za dom spremni" na početku pesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

Postavlja se pitanje da li je legalizacija pokliča "Za dom spremni" u Tompsonovoj pesmi put ka još jednom prekrajanju hrvatske istorije? Odnosno, da li je cilj da na kraju na službeni pozdrav u NDH ipak posmatramo kao "stari hrvatski pozdrav koji je kompromitovan u vreme ustaških dana", kao što je svojevremeno izjavila bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

U novom broju Ekspresa možete pročitati i intervju sa Vladimirom Petrovićem Pižonom.

Pižon govori o tome šta najviše ceni kod fudbalera, otkriva šta je uništilo atmosferu u reprezentaciji 1974. i 1982. godine, ali i prave razloge zbog kojih je napustio FSS.

U dodatku o Brejkingu donosimo tekst o ubistvu Miloša Peruničića, bliskog saradnika Alana Kožara, u Marbelji. Muškarac koji je ubio Peruničića uhapšen je dan kasnije, iako motiv zločina nije utvrđen, pretpostavlja se da se radi o nastavku rata kavačko-škaljarske ekipe.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve