Vesti
03.09.2020. 14:09
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Opomena ili...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 3.9.2020. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU MARIJAN IVANUŠA: Cilj je bezbedna, a ne bilo kakva vakcina

"Nije lako pridržavati se mera, zato je bitno da se kreira poverenje. Ako ljudi ne veruju, neće se pridržavati mera. Ova epidemija se ne može zaustaviti ako se svi aktivno ne uključe", ističe Ivanuša u razgovoru za Ekspres.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Nacionalnu politiku vakcinacije u nekoj zemlji formuliše nacionalni savet za imunizaciju. To znači da će svaka zemlja za sebe odlučivati da li će vakcinacija da bude preporučena ili obavezna."

"Zemlje koje su se opredelile u prvom trenutku da pokušaju da se stekne kolektivni imunitet kroz zaražavanje, imale su vrlo teške posledice, kako po broju umrlih tako i po broju zaraženih."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

HOD PO IVICI BRITVE

Mnogi su, reklo bi se, požurili sa konstatacijom da Đukanović i ove godine jeste dobio izbore, ali je izgubio vlast. Formalno, on kao predsednik, ukoliko opoziciona koalicija formira buduću vladu, ostaje bez poluga izvršne vlasti. Pitanje je da li on time ostaje i bez uticaja na dešavanja u Crnoj Gori.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

DRŽAVA KOSOVO, PROJEKAT JOSIPA BROZA

"KiM nikad u prošlosti nije bilo nikakva zasebna istorijska, geografska ili etnička celina. Nikada nije imalo teritorijalno-političku autonomiju. Prema prvom popisu stanovništva posle rata 1948, Albanci su u Republici Srbiji činili svega 8,1 odsto stanovništva. U Makedoniji njihov procenat je iznosio 17,1, u Crnoj Gori 5,1 odsto. Iako je procenat Albanaca u Makedoniji bio skoro duplo veći, tamo nije formirana autonomna oblast", kaže Slavenko Terzić u razgovoru za Ekspres.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"ČEKAO SAM DA SLOBA LUPI GLAVOM O ZID I SLOMI VRAT"

Ivan Stambolić bio je uveren da politika Slobodana Miloševića nema budućnost, da partija ma koliko rasklimana neće dopustiti da podivljaju nacionalisti, a još manje da im otvori svoje kapije. "Postaje mi jasno kakav je taj svet koji se okupio oko Slobe, taj svet koji grmi kad govori, viče, optužuje, izmišlja neke neprijatelje i traži neke mobilizacije."

"Kako drukčije objasniti Dražinu vidovitost u njegovom poslednjem razgovoru sa mnom kad se sve završilo. Sloba je izabran, on ide u penziju i razgovaramo šta sad. U tom razgovoru Draža je prorekao sve šta će biti, sa kvalifikacijama koje mi danas govorimo. Sve. Da meni istorija nikad neće oprostiti, da mi srpski narod nikad neće oprostiti to što činim. ’Taj će razoriti partiju, taj će razoriti državu, taj će uništiti sve, Ivane…’ Tako je govorio. Ja ga slušam i tako ne mislim. Ustao je i otišao."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

NESTALI...

Posle dvostrukog ubistva „škaljaraca“ u Atini, a zatim i njihovih saradnika na Krfu, otkriveno je da su nestala dva mladića - Savo L., za koga se veruje da je bio tiper zločina, kao i mladić za koga se sumnja da je učestvovao u pucnjavi u restoranu "Voskopula"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve