NOVI BROJ EKSPRESA: Prisluškivanje – šta je Tadić prećutao i zašto?

NOVI BROJ EKSPRESA: Prisluškivanje – šta je Tadić prećutao i zašto?


Krajem 2008. Telekom Srbija je rashodovao određenu opremu, a koja je završila u tajnom neformalnom prislušnom centru koji je vođen iz kabineta predsednika. Na meti prisluškivanja bili su Aleksandar Vučić, Nikola Petrović, ali i socijalisti Ivica Dačić, Ivica Tončev, Žarko Obradović, Zoran Lilić…

Da li je Tadić imao na raspolaganju podatke do kojih je dolazio neformalni prislušni centar koji je vodio njegov stariji brat od strica, i da li su ti podaci korišćeni u cilju političke borbe. O tome kako su korišćeni državni resursi za nezakonito prisluškivanje, ko je to naređivao i prikrivao tragove stavljajući na dokumenta oznaku “državna tajna” čitajte u novom broju Ekspresa.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC

Istraživali smo: Kome trebaju deca ulice? Ministarstvo za socijalna pitanja traži od lokalnih centara za socijalni rad i policije da oduzimaju decu od roditelja ako su uključena u sakupljanje sekundarnih sirovina, pranje šoferšajbni… Ali prvi zadatak države bi trebao da bude – napraviti evidenciju koliko je dece u “uličnoj situaciji”.

U Brejkingu, dodatku o kriminalu, analizirali smo: Koje su sve istine, a koje zablude o mafiji…

Ekspres uvek donosi Drugačiji ugao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar