Vesti
07.11.2019. 18:39
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Ubistvo Stjepana Đurekovića - poslednja Tuđmanova podvala

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Posle tri presude na doživotnu robiju, koju je nemačko pravosuđe izreklo u slučaju ubistva Stjepana Đurekovića, istraga pravosudnih institucija ove države usmerena je ka nalogodavcima i izvršiocima jednog od najčuvenijeg ubistva hrvatske emigracije, ali i na otkrivanju dokumentacije savezne Službe državne bezbednosti, koja je pratila slučaj eliminacije izvršene davne 1983. u Nemačkoj.

Hrvatska je u ovom slučaju Nemacima dala ono što do sada nije uradila nijedna država - predala im je dvojicu svojih najpoznatijih kontraobaveštajaca - Josipa Perkovića (74) i Zdravka Mustača (77). Dok Nemci insistiraju da se dođe do imena nalogodavaca i izvršilaca ubistva direktora INA, Zagreb krivicu za opstrukciju postupka svaljuje na Srbiju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U novom broju Ekspresa otkrivamo zbog čega i kako hrvatska obaveštajna služba igra dvostruku igru i gde se nalazi dokument koji je sačinila služba o eliminaciji Đurekovića?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TANJA VALIC /nr

Poslednji ambasador Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije u Zapadnoj Nemačkoj, Boris Frlec priseća se rušenja Berlinskog zida, raspada Jugoslavije koji je ubrzo usledio, razgovora sa Hans-Dtirihom Genšerom...

On u intervju za naš list tvrdi i da Milan Kučan nikada od njega nije tražio da radi nešto protiv Jugoslavije, ali se i priseća kako mu je vojni ataše SFRJ u ambasadi u Bonu pretio ubistvom nakon otcepljenja Slovenije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

U Brejkingu, dodatku o kriminalu, otkrivamo kako se pod plaštom obeležja omiljenog kluba u Srbiji, ubija zbog nekontrolisanog besa i posla sa narkoticima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve