NOVI BROJ EKSPRESA: Udbini eskadroni smrti i danas su živi jer su znali da ćute

NOVI BROJ EKSPRESA: Udbini eskadroni smrti i danas su živi jer su znali da ćute


Ko je ubio hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983, nikada nije rasvetljeno. Razna imena kriminalaca beogradskog i crnogorskog podzemlja su pominjana u ovom slučaju, ali nikada niko nije uhapšen, niti se ikada povela zvanična sudska istraga. Interesantno je da su svi svedoci ovog slučaja, koji su iskaze davali i pred sudom u Minhenu, kao učesnike zločina pominjali samo imena osoba koje više nisu žive. I to samo dvojice, Željka Ražnatovića Arkana i Đorđa Božovića Giške, iako je uviđajem mesta zločina utvrđeno da su u ubistvu učestvovala najmanje četvorica napadača. Imena živih učesnika niko nije javno pomenuo.

Social Network Post 1920x10802

Da li ljudi, koji su po direktnom naređenju najvišeg državnog vrha SFRJ ubijali teroriste, za te zločine danas treba da odgovaraju? Da li su krive ubice ili nalogodavci, u ovom slučaju država? I zašto je nemački sud, koji je vodio postupak za ubistvo Đurekovića, najmanje interesovalo baš to pitanje – ko ga je ubio, otkrivamo u novom broju Ekspresa.

U novom broju analiziramo kako bi snažnija regionalna integracija, koja podrzumeva ukidanje preostalih carinskih, ali i ne carinskih barijera za trgovinu, stvorila nove prilike za razvoj domaćih kompanija, ali i stranih investicija.

Social Network Post 1920x10803

U Brejkingu, dodatku o kriminalu, otkrivamo da u srpskim zatvorima kazne trenutno izdržava više stotina ljudi sa teškim mentalnim oboljenjima, koji su marginalizovani, dok su drugi zatvorenici i radnici u zatvorima u strahu.

01 (2)

Ekspres. Drugačiji ugao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar