NOVI BROJ EKSPRESA: Tone uranijuma još nisu očišćene

NOVI BROJ EKSPRESA: Tone uranijuma još nisu očišćene


Dvadeset godina kasnije Srbija i dalje nema nijedan zvaničan izveštaj koji bi konačno dao pravu sliku o tome koje su posledice toga što je NATO zasipao Srbiju municijom sa osiromašenim uranijumom.

Trenutno, na tom poslu rade ne jedna, već dve komisije. Drugu je osnovala Vlada Srbije i od njenih članova je zatražena saglasnost da izveštaj nosi oznaku “strogo poverljivo”. Odluku o tajnosti je doneo Goran Trivan, a pet od 18 članova komisije odbilo je da potpiše.

O tome zašto na šest lokacija na jugu Srbije još uvek nije uklonjena kontaminiratna zemlja i osiromašeni uranijum, zašto još uvek nije utvrđena puna istina o opasnom uticaju na porast učestalosti malignih oboljenja u Srbiji i zašto je opasna materija sa četiri lokacije prebačena u hangar u Vinči, koji je neadekvatan za skladištenje, čitajte u novom broju Ekspresa.

U Brejkingu, dodatku o kriminalu, otkrivamo: Zoran Jotić Jotka je prošle godine izašao iz zatvora sa jasnim ciljem da ponovo preuzme vođstvo nad kruševačkim podzemljem, koje mu je u međuvremenu, sa ubistvom njegovog glavnog generala Gorana Petrovića Pete, preuzeo klan Ždrokinaca. U nameri da povrati titulu mafijaškog bosa, smislio je osvetnički plan.

Ekspres uvek donosi Drugačiji ugao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar