Vesti
07.02.2023. 15:33
Beta

Podrška

Novi Pazar šalje novčanu pomoć Turskoj

1
Izvor: Beta / AP / Francisco Seco

Grad Novi Pazar uplatiće Turskoj i Siriji po 10.000 evra na ime finansijske pomoći zbog pretrpljene štete u nedavnim zemljotresima, saopštila je lokalna samouprava.

Član Gradskog veća Latif Đerlek izjavio je da će lokalna samouprava na taj način "pružiti podršku prijateljima u Turskoj i Siriji".

Navedeno je i da je Gradska uprava otvorila poseban račun na koji građani i preduzeća mogu uplaćivati sredstva za pomoć narodu pogođenom zemljotresima, ali broj računa nije objavljen.

U seriji zemljotresa u Turskoj i Siriji stradalo je više od 5.000 ljudi, prema poslednjem zvaničnom bilansu žrtava, dok spasilačke ekipe i dalje pokušavaju da izvuku preživele iz ruševina.

Najmanje 3.419 ljudi je poginulo na jugoistoku Turske i 1.602 u severnoj Siriji, čime je ukupan broj žrtava porastao na najmanje 5.021, prema zvaničnim i medicinskim izvorima.

Iz lokalne samouprave saopšteno je i da je Gradsko veće usvojilo zaključak stručne komisije za ocenu medijskim projektima na osnovu kojeg će iz budžeta Novog Pazara, sa 46 miliona dinara, biti sufinansirano 19 medijskih projekata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšene četiri osobe zbog širenja panike oko zemljotresa
Hapšenje, lisice

Turska

07.02.2023. 13:00

Uhapšene četiri osobe zbog širenja panike oko zemljotresa

Turska policija saopštila je da je uhapsila četiri osobe posle "provokativnih" poruka na društvenim mrežama o zemljotresima koji su pogodili jugoistočni deo zemlje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve