Vesti
26.08.2020. 16:08
Tanjug

NOVI PRAZNIK: Dan jedinstva slavimo 15. septembra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija i Republika Srpska slaviće ubuduće zajednički praznik - 15. septembar, koji će se obeležavati kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.
"Doneli smo odluku koju ćemo sprovesti u delo. Dogovorili smo i koji datum da predložimo našim drugim organima, to bi bio 15. septembar, dan kada je probijen Solunski front", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji nakon sastanka državnog vrha sa političkim predstavnicima Republike Srpske.
To bi, kako je rekao, bio zajednički obeležen praznik u Republici Srbiji, Srbiji i svim srpskim sredinama širom sveta, gde bi Srbi, ne smetajući nikome, ne čineći ništa ni protiv koga, pokazali da su isti narod, i da je muka, kao i uspeh, jednih, uvek i muka ili uspeh onih drugih.
"Niko nikada neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda", rekao je Vučić i dodao da se prethodnih godina videla kako to treba da se čini, jer čak i kada ne misle isto sa obe strane Drine, nikada se nije mogla čuti loša reč, a kamoli da jedni drugima zabranjuju ulazak.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG / ZORAN ZESTIC / an

To će, dodao je, biti i prilika da se ostvaruju i bolji politički, ekonomski rezultati, a bićemo bliži jedni drugima, i bez ugrožavanja ijednog pravnog akta, ili bilo koga drugog.
Vučić je poručio da je važno da se sačuvaju Srbija i Republika Srpska od bilo kakvih rizika, ugrožavanja i opasnosti.
"Dosta smo muka i ratova imali u prošlosti. Vreme je mira, za razmišljanje o budućnosti i zato sa drugima moramo da razgovaramo, da pronalazimo zajednički jezik. Ali, oni koji misle da pretnjom sukobima i ratovima, mogu da ostvare ciljeve - to je mnogo opasno i uplašeni smo takvim pretnjema i nadam se da nikome neće pasti na pamet da ih sprovede", zaključio je predsednik Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve