Vesti
02.10.2019. 13:04
R. E. / Tanjug

NOVI PROTESTI ALI I KOMPENZACIJA: Taksisti nude besplatnu vožnju Beograđanima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Udruženja taksi prevoznika nastaviće i danas protest i blokadu šireg centra Beograda od 13 do 15 sati.

Prema najavama taksi udruženja, protestne vožnje biće organizovane i narednih dana od 13 do 15 sati, sve dok, kako kažu, nadležni ne počnu da poštuju zakone.

"Mi se građanima izvinjavamo, ali tražimo da ministri i resorna ministarstva sprovode zakon. To je jedini zahtev", izjavio je Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije za N1.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Taksi udruženja saopštila su sinoć da će nastojati da sugrađanima, s obzirom da im svojim protestnim vožnjama otežavaju obavljanje njihovih aktivnosti, to u maloj meri kompenzuju.

Povezane vesti - BLOKADA GRADA: Oko 3.000 taksi vozila širom centra Beograda

Kako je saopšteno, zbog toga će od srede, 2. oktobra, na svojim trasama, a u okviru protestne vožnje, taksisti besplatno prevoziti sugrađane.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ nr

Proteklih dana u protestu su učestvovali i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Kako navode, proteste organizuju zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve