Vesti
13.09.2023. 21:05
Beta

Advokat potvrdio

Novinar Milovan Brkić prebačen u kućni pritvor

zatvor
Izvor: Shutterstock

Advokat Stevan Damnjanović rekao je da je novinar Milovan Brkić pušten u kućni pritvor.

On je ranije izjavio da je Apelacioni sud u Beogradu  odlučivao po žalbama odbrane i tužilaštva na prvostepenu presudu kojom je Brkić osuđen na 14 meseci zatvora.

Damnjanović je ranije rekao agenciji Beta da Više javno tužilaštvo traži da se Brkiću poveća zatvorska kazna, dok je odbrana zatražila ukidanje prvostepene presude.

Vlasnik i glavni urednik magazina "Tabloid" Milovan Brkić (67) osuđen je u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja".

Tužilaštvo je teretilo Brkića da je 8. maja 2023. tokom protesta "Srbija protiv nasilja", u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja Republike Srbije, pozvao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, odnosno Narodna skupština i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zaštitnik građana posetio Milovana Brkića
hitna pomoć

Magazin "Tabloid"

31.07.2023. 12:37

Zaštitnik građana posetio Milovana Brkića

Zaštitnik građana Zoran Pašalić i njegova zamenica Nataša Tanjević razgovarali su sa urednikom magazina "Tabloid" Milovanom Brkićem, koji je zbog štrajka glađu u Okružnom zatvoru u Beogradu prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve