Vesti
20.04.2022. 14:19
R.E.

Sastanak u Beogradu

O čemu su razgovarali Vučić i Lajčak

ALEKSANDAR VUCIC - MIROSLAV LAJCAK
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, izjavio je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da članice Unije očekuju da dve strane implementiraju sve što je dogovoreno u dijalogu u poslednjih deset godina.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, Lajčak je rekao da će nastaviti da se u potpunosti angažuje na nastavak dijaloga pod okriljem Evropske unije bez daljeg odlaganja.

Vučić je rekao da je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo devet godina, da i dalje nema napretka u implementaciji obaveza koje je preuzela Priština, pre svega u vezi sa osnivanjem Zajednice srpskih opština i dodao da Srbija očekuje da se postignuti dogovori poštuju i primene u punoj meri, navodi se.

On je kazao da Srbija podržava aktivnosti, napore i namere Lajčaka da se politikom kompromisa dođe do rešenja, bez ultimatuma i nametnutih rešenja, u želji da se pokaže razumevanje i za njene državne i nacionalne interese, a ne samo za nacionalne interese Albanaca, piše u saopštenju.
 
Vučić je zahvalio Lajčaku na posvećenosti, navodeći da je on u Srbiju uvek dobrodošao.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Poruke Lajčaka i Eskobara očekivane"
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

05.02.2022. 11:17

"Poruke Lajčaka i Eskobara očekivane"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su poruke koje su u Beogradu poslali specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, bile očekivane.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve