Vesti
12.06.2022. 14:55
Beta

Saopštenje RTS-a

"O 'Quo vadis, Aida' na RTS-u ne odlučuju ni Žbanić ni Vučić"

RTS
Izvor: Shutterstock

RTS je saopštio da o emitovanju filma "Quo vadis, Aida" ne odlučuju ni njegova redireljka Jasmila Žbanić, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RTS je na svom sajtu naveo da se tvrdnje Žbanić da joj je na RTS-u rečeno da se o prikazivanju filma "Quo vadis Aida" moraju konsultovati sa Vučićem, moraju smatrati dezinformacijom dok ne kaže ko joj je to na RTS-u rekao.

Žbanić je prethodno rekla da joj je u razgovorima oko mogućnosti prikazivanj filma "Quo vadis, Aida" na RTS-u neformalno rečeno da bi o tome prethodno morali da se konsultuju su predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, preneo je vojvođanski portal Autonomija.

Navela je da je za nju "to neshvatljivo", te zapitala "zašto o tome treba da se pita predsednik države", preneo je taj portal.

RTS je naveo da se takve tvrdnje "obično tretiraju kao dezinformacije smišljene da bi se ostvarili nečiji interesi ili nanela šteta onome na koga se vest odnosi", te dodali da će tako tretirati i tu izjavu  Žbanić "sve dok ne kaže ko joj je sa RTS-a to rekao".

Naveli su i da će, dotad, smatrati "da je njena priča izmišljena".

Ukazali su da je lako dokazati da rediteljka "Aide" nikada o prikazivanju filma na RTS-u nije razgovarala sa urednikom filmskog programa, ni sa direktorom programa, ni sa generalnim direktorom", kao i da oni, kako je navedeno, nikada o filmu nisu razgovarali sa Vučićem.

RTS je naveo da "Žbanić nastavlja da pritiska RTS da emituje njen film, te ukazao da je ona prvo koristila premijeru da poručuje svima i svakome da "Aida" mora da bude na RTS-u, "koristeći za tu kampanju i deo medija u Srbiji".

Naveli su da je "odmah posle premijere i nekolicina ambasadora pitala generalnog direktora da li će RTS emitovati Aidu", što se, kako su dodali, u svim zemljama smatra nedopustivim mešanjem u uredjivačku politiku javnog medijskog servisa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Quo vadis, Aida" - falsifikovanje događaja? (VIDEO)
film, snimanje, kamera

Šta vi mislite?

15.12.2021. 22:05

"Quo vadis, Aida" - falsifikovanje događaja? (VIDEO)

Film "Quo Vadis Aida", Jasmile Žbanić, koji je na festivalu u Berlinu osvojio nagrade za najbolji evropski film, najbolju rediteljku i najbolju glumicu, a nominovan je i za Oskara u kategoriji najbolji film na stranom jeziku, uzburkao je javnost i pre nego što je premijerno prikazan.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve