Vesti
29.08.2019. 17:31
Tanjug

"O SIMBOLU KLUBA ODLUČUJU NAVIJAČI" Vučić: Sve o tenku je čista laž

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivaja "tenka" ispred Marakane, isticući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

"Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime... Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji - to ne mogu", rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nesto drugo, li da o tome odlučuju navijači i oni su izabrali tenk.

https://www.youtube.com/watch?v=w5G7wLIqDdw

Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao sto je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji jos podseća na prošla vremena.

Povezane vesti - TEŠKA ARTILJERIJA: Ispred Marakane parkiran tenk

Predsednik je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.

"To je to veliko oklopno vozilo koje je narušilo mir u našoj zemlji", rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.

Komentarišući to što su navijači hrvatskog Dinama ispred svog stadiona postavili traktor, Vučić kaže da za sudbinu srpskog naroda iz Hrvatske nema dovoljno suza ni da se izliju Sava i Dunav, ali da moramo da idemo dalje.

https://www.youtube.com/watch?v=4VtkH7CnJCk

"Tri ključna igrača u Zvezdi su Srbi Krajišnici... Dinamo je jak, ali možda Partizan i Zvezda budu jači", rekao je Vučić i dodao da mu je draže da temu prebaci na sportski teren, a da će Srbija da nastavi da se približava drugim zemljama i da ih i pobeduje u raznim oblastima.

Povezane vesti - Igrači Crvene zvezde u borbenom vozilu slavili pobedu

On je Partizanu poželeo sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve