Vesti
25.11.2019. 14:38
Tanjug

Ministar prosvete, nauke

"OBOJENO POLITIKOM" Šarčević: Da sam ja šef Malom, ne bih mu dozvolio ostavku

sarcevic-foto-tanjug.jpg

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da on, da je šef Siniši Malom, ne bi ministru dao

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da on, da je šef Siniši Malom, ne bi ministru dao da podnese ostavku, te dodaje da je priča o doktoratu Malog "obojena politikom". Dodaje da postoji mnogo primera akademske nečestitosti, a da se sada samo govori o doktoratu Malog.

"Imam utisak da se cela priča oko doktorata Siniše Malog obojila politikom. Njegovo je moralno pravo kako će on da postupi. Ja ne odlučujem o takvim stvarima, mogu samo kao građanin da dam svoje mišljenje" istakao je Šarčević na pitanje novinara.

https://youtu.be/OOUkq05RisI

Šarčević je rekao da ne bi dovodio u pitanje ono što Mali radi, jer smatra da obavlja odličan posao, te da su odvojene stvari ono što Mali obavlja kao ministar i njegovo usavršavanje kao akademskog građanina.

[caption id="attachment_214273" align="alignnone" width="710"]foto: Oksana Skendžić foto: Oksana Skendžić[/caption]

"Veoma sam zadovoljan, kao resorni ministar, jer je ove godine prosveta dobila 7,36 odsto. Dakle, razumeo je da prosveti treba više i to je odlično", naveo je Šarčević.

Prema njegovim rečima, najveća greška Malog je to što nije predstavio "sve ono što je dobro iz njegovog doktorata". Dodaje da se "Pandorina kutija" otvorila i da će sada "gomila slučajeva da ispliva". Kako kaže, postoje slični dokazi za ljude koji su upućivali na ovaj slučaj, te da njihovi radovi "ne odgovaraju doktoratu".

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će ministar finansija Siniša Mali ostati u Vladi i ocenila da je odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu politička.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve