“OBOJENO POLITIKOM” Šarčević: Da sam ja šef Malom, ne bih mu dozvolio ostavku

“OBOJENO POLITIKOM” Šarčević: Da sam ja šef Malom, ne bih mu dozvolio ostavku

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da on, da je šef Siniši Malom, ne bi ministru dao da podnese ostavku, te dodaje da je priča o doktoratu Malog “obojena politikom”. Dodaje da postoji mnogo primera akademske nečestitosti, a da se sada samo govori o doktoratu Malog.

“Imam utisak da se cela priča oko doktorata Siniše Malog obojila politikom. Njegovo je moralno pravo kako će on da postupi. Ja ne odlučujem o takvim stvarima, mogu samo kao građanin da dam svoje mišljenje” istakao je Šarčević na pitanje novinara.

Šarčević je rekao da ne bi dovodio u pitanje ono što Mali radi, jer smatra da obavlja odličan posao, te da su odvojene stvari ono što Mali obavlja kao ministar i njegovo usavršavanje kao akademskog građanina.

foto: Oksana Skendžić

foto: Oksana Skendžić

“Veoma sam zadovoljan, kao resorni ministar, jer je ove godine prosveta dobila 7,36 odsto. Dakle, razumeo je da prosveti treba više i to je odlično”, naveo je Šarčević.

Prema njegovim rečima, najveća greška Malog je to što nije predstavio “sve ono što je dobro iz njegovog doktorata”. Dodaje da se “Pandorina kutija” otvorila i da će sada “gomila slučajeva da ispliva”. Kako kaže, postoje slični dokazi za ljude koji su upućivali na ovaj slučaj, te da njihovi radovi “ne odgovaraju doktoratu”.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će ministar finansija Siniša Mali ostati u Vladi i ocenila da je odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu politička.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    Док се не дигитализују сви докторати, председнику Вучићу омогућујем му да прочита докторат Синише Малог, јер се жалио да га није прочитао. Докторат може да скине са сајта: https://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:7524/bdef:Content/get
    Драго ће ми бити да га прочита и ваљда ће схватити, или нека пита некога, зашто је плагијат.

+ Ostavite komentar