Vesti
07.05.2019. 15:57
Beta

Obradović: Jedino nam preostaje ulica da se borimo za demokratske vrednosti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je u Čačku da je formiranje "Slobodne zone" u Beogradu nova faza građanskog protesta i da su osnovni zahtevi opzicije i dalje isti - osobađanje medija, pre svega RTS-a, ostavke članova REM-a i fer i pošteni izbori.

Obradović je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će se građanski protesti po gradovima nastaviti.

"Jedino što nam je preostalo da bismo se izborili za osnovne demokratske vrednosti je ulica. To znači građansku neposlušnost, demonstracije i slobodne zone u kojima će protesti trajati u nastupajućem periodu, ali će se nastaviti i centralni protest u Beogradu, svake subote od 18 sati", rekao je Obradović.

On je ocenio da je "mnogo urađeno" za poslenjih pet meseci koliko traju protesti "Jedan od 5 miliona" i "Svi kao jedan" i da se za to vreme ujedinila opozicija, a građani pokazali "odlučnost i istrajnost".

"Ujedinjena opozicija pod kojom podrazumevam ujedinjene političke stranke, sindikate, grupe građana, javne ličnosti i studente pokazali su svoju hrabrost i spremnost da se izbore sa lošom vlašću. To je najveći dobitak za ovih pola godine, stvaranje široke opozicione javnosti koja je spremna da se bori protiv aktuelne diktatorske vlasti Aleksandra Vučića", rekao je Obradović.

On je naglasio da su građani pokazali odlučnost i spremnosti za opozicionu borbu i da su oni lideri protesta "Jedan od 5 miliona".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve