Obradović : Vlast sprema moje hapšenje i hapšenje jednog ministra

Obradović : Vlast sprema moje hapšenje i hapšenje jednog ministra

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC


Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je u Čačku da se aktuelna vlast, prema njegovim informacijama, sprema da uhapsi jednog člana srpske vlade i njega, “pod izgovorom borbe protiv kriminala i korupcije”.

“Prema mojim informacijama iz krugova bliskih vlasti Aleksandra Vučića, aktulena vlast planira hapšenje jednog ministra iz Vlade Srbije, kako bi pokazala da se bavi borbom protiv kriminala i korupcije. Prema drugoj informaciji iz istog izvora sprema se i moje hapšenje, u istom paketu, pod izgovorom borbe protiv kriminala i korupcije”, rekao je Obradović i dodao da ima informacije i da TV O2 priprema specijalnu emisiju posvećenu Dverima i njemu.

“Ovog ili sledećeg vikenda TV O2 nastavlja rat protiv protivnika vlasti i sledeća specijalna emisija biće posvećena Dverima i meni lično. To će biti samo jedna u nizu pripremnih aktivnosti da se ova vlast medijski obračuna sa liderima opozicije”, rekao je Obradović.

On je ocenio da su “mete” takvih specijalnih emisija već bili lideri opozicije Dragan Đilas i Vuk Jeremić i da je “očito” da je on treći koji će “dobiti takvu emisiju”.

Obradović je ocenio da su Dveri već godinu dana “žrtva progona” od strane državnih organa, da su više puta zvanične institucije proveravale finansije Dveri i da nisu uspeli ništa da pronađu.

“Oni sada grozničavo traže insajdere u redovima Dveri koji bi bili njihovi saradnici kako bi optužili Dveri za razne malverzacije, zloupotrebu državnih para, za šta već godinu dana ne mogu da pronadju nikakve dokaze. Sprema se završna faza rata protiv opozicije, očito je da režim gubi popularanost i da mu pada rejting”, rekao je Obradović.

Obradović je najavio da će 8. juna, kada se navršava pola godine od prvog protesta “Stop krvavim košuljama” održanog u Beogradu, biti održani protesti u više desetina gradova u Srbiji.

“Svi protesti imaju za cilj da pokažu širinu opozicionog bunta protiv aktuelne vlasti i naše neodstupanje od zahteva iznetih na velikom opozicionom protestu 13. aprila u Beogradu, a to su pre svega slobodni mediji i slobodni i fer izbori, kojih neće biti dok ne bude slobodnih medija i debate izmedju vlasti i opozicije. Tragedija je da ova vlast ne pristaje na bilo kakav dijalog”, rekao je Obradović.

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar