Društvo
14.08.2018. 15:02
R.E./ Kurir

OČAJNIČKI POTEZ RATNOG VETERANA: Predsednik udruženja boraca iz Valjeva zakucao sebi ekser u ruku

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Udruženja boraca rata od 1999. godine Ljubomir Bradić (56) iz Valjeva  pre par dana čekićem je zakucao sebi ekser u dlan leve ruke iz protesta što Ministarstvo za boračka pitanja nije, kako kaže, ispunilo obećanje i uslišilo zahteve zbog kojih veterani od nedelje štrajkuju glađu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Bradić se u prostorijama udruženja na ovaj čin odlučio kako bi skrenuo pažnju na težak položaj saboraca.

- Od prošle godine zahtevamo od ministarstva da ispuni 11 zahteva. U nedelju smo započeli štrajk glađu, a u utorak su došla dva predstavnika ministarstva. Rekli su nam da odredimo tri uslova koji su nam najvažniji i da će ih oni ispuniti do šest sati po podne istog dana. Pristali smo i kao prvi uslov tražili da se priključi struja dvojici bolesnih i socijalno ugroženih boraca koju će oni da plaćaju, zatim da se odmah sredi enterijer spomen-obeležja u Valjevu i da se uradi revizija zdravstvenog pregleda u Fondu PIO za jednog borca koji ne može da radi, a komisija je zaključila da je lečenje završeno, pa ne može ni da radi ni da ide u penziju. I oni su pristali da to reše - ističe Bradić.

On dodaje da su u utorak iz ministarstva tražili produžetak roka do juče u 10 sati, ali da ništa nisu uradili. Ministarstvo se nije oglasilo ovim povodom.

- Zakucao sam i kucaću ga svaki dan - rekao je u telefonskoj izjavi Bradić.

On je istakao socijalnu ugroženost ovog dela građana, napominjući da mu je stalo i do podizanja njihovog ugleda u društvu. Naime, nezadovoljan je stanjem spomenika borcima u Valjevu, zbog čega apeluje na to da se uredi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve