Vesti
30.07.2020. 13:50
Tanjug

Od danas i automatsko obaveštenje građana o rezultatu PCR testa

tan2020-4-17_10265268_0.jpg
Izvor: AP / Lee Jin-man

Od danas je moguće da građani besplatno automatski dobiju obaveštenje o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije.

Pored ranije usluge prijave za notifikaciju na Portalu eUprava da su rezultati testa gotovi, sada je omogućeno da pacijent prilikom samog testiranja ostavi kontakt telefon ili imejl, nakon čega će obaveštenje da je test gotov stići automatski.

"Nakon usluge na Portalu eUprave za obaveštenje da je rezultat PCR testa gotov, razvili smo uslugu automatskog obaveštenja građana. Dovoljno je da građani svoje kontakte ostave u zdravstvenoj instituciji prilikom samog testiranja, a obaveštenje da je test gotov stiže automatski", izjavio je direktor Kancelarij Mihailo Jovanović.

AP Photo/Lee Jin-man AP Photo/Lee Jin-man

Dodao je da će servis i dalje slati obaveštenje isključivo o tome da je rezultat PCR testa gotov, a rezultate testa građani će i dalje moći da pogledaju na Portalu e-zdravlje.gov.rs.

Povezane vesti - KON: Dok ljudi ne vide nekog svog obolelog, ne poštuju se mere

Iz Kancelarije za IT podsetili su da nemaju potrebe da odlaze u zdravstvene institucije i da se izlažu i najmanjem riziku, već će servis automatski funkcionisati i obaveštavati građane 00-24.

Za one koji zaborave da ostave svoje kontakt podatke prilikom testiranja i dalje je dostupna usluga prijave za notifikaciju na Portalu eUprava, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
14.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve