Vesti
01.10.2021. 11:56
Tanjug

Ministarstvo prosvete

Od ponedeljka nijedna škola više neće biti skroz na onlajn nastavi

skola.jpg

Naredne nedelje neće biti lokalnih samouprava u kojima će škole kompletno raditi po onlajn sistemu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, doneo je odluku da se kombinovana nastava od ponedeljka, 4. oktobra, primenjuje u srednjim školama u 23 lokalne samouprave.

To su Beograd, Bajina Bašta, Valjevo, Velika Plana, Vladičin Han, Vlasotince, Vranje, Vrnjačka Banja, Ivanjica, Kragujevac, Lajkovac, Lebane, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Pirot, Prokuplje, Sjenica, Temerin, Ub, Užice, Čačak, Šabac.

Resorni ministar Branko Ružić rekao je da je ponosan na disciplinu koja vlada u školama i poručio roditeljima da ne šalju decu u školu ukoliko bilo ko od ukućana oseća ikakve simptome ili je zaražen.

On je još jednom rekao da škole nisu mesto za transmisiju virusa i da se "svi moramo potruditi da se obrazovanje odvija najkvalitetnije".

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

matematika, geometrija, škola
Izvor: Shutterstock

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" od 20. do 29. septembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 3.834 (0.49 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama ukupno je 297 odeljenja (16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, za to vreme ukupno je 1.417 odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model.

Ukupno 242 grupe su u istom periodu iz kombinovanog modela nastave prešle na onlajn, usled pojave tri slučaja infekcije učenika, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ružić objasnio kako će se odvijati nastava na fakultetima
Branko ružić

Poznat scenario

27.09.2021. 21:15

Ružić objasnio kako će se odvijati nastava na fakultetima

Svi senati fakulteta su doneli odluku o modelu nastave koji će biti primenjivan u nastavi početkom akademske godine, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodajući da taj model neće mnogo odudarati od onog koji je primenjivan u prošloj godini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve