Vesti
09.05.2019. 14:20
TV Pink / Tanjug

Odalović: Broj od 20.000 Albanki silovanih na Kosovu je izmišljen

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je da je broj od 20.000 silovanih Albanki na Kosovu izmišljen i da je usvajanje Nacrta rezolucije o osudi navodnog genocida Srbije na KiM dokaz neprijateljske politike prema Srbiji.

"Usvajanjem Nacrta rezolucije o osudi navodnog genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina bivšeg državnog režima Srbije na Kosovu i formiranjem suda čija će meta biti isključivo Srbi, pokazatelj je da prištinske privremene institucije nastavljaju svoju neprijateljsku politiku prema Srbiji", izjavio Odalović za TV Pink.

On je rekao da to potvrđuje i nedavno javno saslušanje o navodnom silovanju preko 20.000 Albanki u Odboru za spoljne poslove Kongresa SAD.

" O tome su predati falsifikovani dokumenti. Broj od 20.000 silovanih Albanki je izmišljen. Na Kosovu je formiran fond koji finansira žrtve seksualnog zlostavljanja iz koga se finansira 225 žena, što je daleko manje od cifre 20.000", kaže Odalović.

Jedan od pravaca delovanja Prištine sada je zamena teza, kako bi se sva krivica za događaje devedesetih prebacilo isključivo na Srbiju, ali, naglašava Odalović, previđa se da se istragama i procesuiranjem zločina bavio Haški tribunal za ratne zločine.

"I naši sudovi su se bavili zločinima na KiM i postoje presude za te zločene, ovde je druga opasnost, oni pokušavaju na sve načine da svetu predstave sliku da je Srbija isključivo kriva", dodaje Odalović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve