Vesti
07.03.2021. 01:41
Tanjug

Odgovor države biće

"Odgovor države biće nemilosrdan"

tan2021-3-6_213146420_0.jpg

Odgovor države biće nemilosrdan protiv kriminalnih grupa u skladu sa zakonom i ustavom, pravdom, moralom i potrebama građana Srbije, poručio

Odgovor države biće nemilosrdan protiv kriminalnih grupa u skladu sa zakonom i ustavom, pravdom, moralom i potrebama građana Srbije, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je izjavio da je Srbija uspela da se u poslednjem periodu obračuna sa nekoliko kriminalnih grupa, koje su počinile brojna ubistva.

Vodila se istraga za tri, sada već za 4, a ima novih saznanja i o drugim ubistvima i nestalima, rekao je Vučić u obraćjanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je naveo da će u roku od 72 sata biti novih saznanja, jer su pozamljene sprave kojima se otkrivaju novi dokazi.

Naveo je da su kod pripadnika najpoznatije grupe uspeli da uz pomoć tih sprava dođu do saznanja o kojima nije moglo ni da se sanja.

Priladnici o grupe kojoj se govori imali su fotografije i obelezena lica u BIA i MUP-u, koji su im bili neprijatelji i "progonitelji".

Među tim ljudima, kako je precizirao, nije niko od čelnika MUP-a, već operativci koji su direktno uspeli da ih uhvate i ti ljudi su junaci, jer su rizikovali u pravom smislu reči zivote.

[caption id="attachment_322155" align="alignnone" width="702"]FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg[/caption]

Vučić je rekao da ima mlađih kriminalnih grupa koje žele da nastave kriminalne delatnosti, ali je poručio da će ubrzo biti rastureni i iza resetaka.

"Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da je vreme da nastave "slavna dela prethodnika" i da truju decu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan nacin", poručio je on.

Napomenuo je da su neki od njih već iza resetaka tri, četiri meseca, i zahvalio građanima koji su verovali u državu da će biti jača od svih kriminalnih grupa na našem području, kao i pripadnicima MUP-u, BiA.

"Kod Šapca zaplenjen najveći arsenal oružja"

Vučić je večeras takođe saopštio da je u rejonu između Šapca i Loznice zaplenjen do sada najveći arsenal ilegalnog naoružanja.

Vučić je, na konferenciji za štampu posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, ukazao da je juče zaplenjena 21 cev, među kojima najveći deo dugih cevi.

"To su cevi skupe izrade, a ima i snajperskih pušaka i veoma kvalitetnih optičkih nišana”, rekao je on.

Kazao je da BIA radi na rasvetljavanju s kojom kriminalnom grupom je to povezano.

"To je najveći arsenal koji je do sada pronađen. Šabačka policija radi na tome, a sada će centralne vlasti da preuzmu, da se vidi za koje je namere bilo pripremano oružje i ko je sve bio povezan sa njim » ; poručio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve