ODGOVOR NA OPTUŽBE Đurić: Tahiri je ministar nepravde i laži

ODGOVOR NA OPTUŽBE Đurić: Tahiri je ministar nepravde i laži

Foto: YouTube screenshot


Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je kosovski ministar pravde Abelard Tahiri ministar nepravde i laži, reagujući na njegove tvrdnje da je predsednik Aleksandar Vučić pokazao lažnu dokumentaciju u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića.

Đurić je dodao da dokumentacija koja je u četvrtak predstavljena javnosti ne da nije lažna, već je u pitanju originalni dokument tužilaštva tzv. Kosova, službenim putem dostavljen braniocima utamničenih Srba.

Demantuje tužioca

“Jedino što jeste lažno je optužnica protiv Srba i države Srbije koju sa svojim satelitima svakoga dana podiže u medijima”, saopštio je Đurić.

Đurić navodi da Tahiri svojim lažima demantuje čak i sopstvenog tužioca Sulju Hodžu, koji je potvrdio da je iskaz Rada Trajković dala i da jeste zatražio, upravo aktom predstavljenim javnosti, produženje pritvora, kao što se u pomenutom dokumentu tužilaštva i navodi.

“U lažima ministra nepravde i laži Abelarda Tahirija veoma su kratke noge. Osim što je celom svetu pokazao kakav i koliki je lažov, čovek koji je brojne Srbe na KiM držao i drži neosnovano iza rešetaka, obelodanio je danas i koga štiti i čiji je među Srbima politički pokrovitelj”, saopštio je Đurić.

Najprimitivnije uvrede

“Ni brutalne i brojne pretnje smrću, ni najprimitivnije uvrede kojima sam izložen od strane ubedljivo manjinskog, ali punog mržnje i agresivnog dela javnosti, zato što sam se usudio da obelodanim istinu, neće me sprečiti da nastavim da ih sve zajedno raskrinkavam”, rekao je Đurić i naglasio:

“Svima zajedno im poručujem – dalje ruke od Srbije, lažovi”!

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar