Vesti
10.04.2019. 14:08
ekspres

NASTAVAK SAGE: Odloženo suđenje Jutki

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, povodom optužbi da je seksulano uznemiravao sekretaricu Mariju Lukić odloženo je danas za 27. maj zbog izostanka njegovog branioca Irene Đorđević.

Iako prisustvo advokata na ovom suđenju nije obavezno, Jelačić je želeo da njegov branilac bude prisutan prilikom ispitivanja svedoka čije je saslušanje planirano.

 

Advokatica Đorđević je obavestila sud da zbog pretresa u Višem sudu u Nišu ne može danas da prisustvuje suđenju Jeličiću.

Pumonoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović, i zamenik tužioca Saša Avramović insistirali su da se sledeće suđenje održi, bez obzira na pojavljivanje Jeličića i njegovog branioca.

Na sledećem suđenju planirano je ispitivanje svedoka.

Za krivično delo za koje se tereti Jalčić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Jeličić je optužen da je seksualno uznemiravao svoju sekretaricu, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

U sličnoj situaciji, prema pisanju medija, bilo je još nekoliko žena zaposlenih u Opštini, ali je tužilaštvo uvažilo samo navode Lukićeve.

Jeličić je podneo ostavku 14. marta, a ona je usvojena dve nedelje kasnije, kada je pod pritiskom javnosti ipak zakazana i održana sednica Skupštine Opštine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve