Vesti
15.05.2020. 15:08
Tanjug

"Odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć poručio je da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji, u svim sferama društvenog života, i u politici i ekonomiji.

Predsednik je izrazio zahvalost Mađarskoj na podršci koju konstanto pruža Srbiji na njenom EU putu, kao i na pomoći tokom krize izazvane pandemijom virusa korona.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

"Zahvalan sam mađarskom rukovodstvu, posebno Orbanu, što je imao želju i hrabrosti da još od pre nekoliko godina krenemo u borbu sa vretrenjačama prošlosti i da gradimo budućnost. Uspeli smo u tome i srećan sam što Srbi i Mađari, građani dve zemlje danas imaju izuzeutno dobre odnose", rekao je Vučić.

Istakao je da su dve zemlje prošlu godinu završile sa trgovinskom razmenom od 1,76 milijardi evra, a da je u prvom kvartalu ove godine, i pored krize, zabeležn rast od 8,37 odsto.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Dodao je da je Mađarska treći partner Srbije na nivou EU, i približava se drugom mestu.

Vučić je rekao da je posebno zadovoljan što će madajrske investicije "doći" i u Arilje, na primer, odnosno njihovi investitori nisu zainteersovani samo za sredine gde živi mađarsko stanovništvo.

"Tako ćete moći da vidite izuzetnu kompaniju u prerađivačko-prehrambenoj industriji u Arilju, što je bilo nezamislivo, ali je rezultat dobre saradnje, pa i takve vesti mogu da dođu", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Predsednik je preneo i da je posebno zamolio za dodatnu podršku Mađarske Srbiji na EU putu.

"Zahvalni smo i komesaru Verheiju, koji je mađarski izbor u EK i koji mnogo pomaže Srbiji. Zamolio sam za još snažniju podršku Srbiji, što je gotovo nemoguće, jer uvek i na svakom mestu Mađarska podržava Srbiju", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve