Vesti
13.03.2022. 22:05
Beta

Šta vi mislite?

"Oduzmite Putinu titulu počasnog građanina Novog Sada"

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Vojvođanski klub zahteva od gradskih vlasti u Novom Sadu da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pod hitno oduzmu status počasnog građanina glavnog grada Vojvodine zbog agresije na Ukrajinu.

"Vladimir Putin nije dostojan ovog statusa. On je agresor koji vodi najsuroviji osvajački rat u Evropi od Drugog svetskog rata, sa jasnom namerom da uništi suverenu Ukrajinu, sravni je sa zemljom i njeno stanovništvo vrati u najmračniju diktaturu sovjetskih tajnih i bezbednosnih službi iz kojih je i sam ponikao", navodi se u saopštenju.

Vojvođanski klub je poručio da se ne može biti za demokratiju i proklamovati njene vrednosti, a istovremeno počastima odlikovati "bivšeg KGB-ovca (Putina) čiji politički neistomišljenici misteriozno umiru, bivaju ubijeni ili samo pukom srećom preživljavaju trovanja".

"Čovek koji brutalno bombarduje celu teritoriju susedne države, neselektivno, a po svemu sudeći i sa namerom granatira civilne i zdravstvene objekte, ne zaslužuje nikakve počasti, već samo osude", naveo je Vojvođanski klub.

Podsetili su da je status počasnog građanina Vladimiru Putinu u januaru 2008. godine dodelila bivša radikalska novosadska vlast, čiji "u evropsko odelo presvučeni funkcioneri i danas vladaju gradom".

"Ne mogu se nositi evropsko odelo, proklamovati evropske vrednosti i biti Evropska prestonica kulture, a zatvarati oči na bestijalnost koju režim Vladimira Putina sprovodi nad Ukrajinom i njenim građanima. Oduzmite mu ionako ničim zasluženu počast, spasite obraz sebi koliko-toliko. U protivnom, istorija će pamtiti Novi Sad po sramoti kakvu nikada nije imao, a koju ste mu vi iz vlasti naneli", piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

u Tuzli podržavaju Urajinu, u Banjaluci Rusiju
ukrajina, 5. 3. 2022.

Rat

13.03.2022. 00:32

u Tuzli podržavaju Urajinu, u Banjaluci Rusiju

Nekoliko hiljada građana okupilo se u Tuzli na skupu podrške Ukrajini. Građani su nosili zastave BiH i Ukrajine, kao i transparente: "Stop Putin. Stop rat", "Stop agresiji", "Stop rat. Sigurna Evropa – sigurna BiH".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve